Juventus nakon velikog preokreta izbacio Tottenham i prošao u četvrtfinale

liga prvaka juventus

Tottenham je bio blizu iznenađenja, ali se Juventus velikim preokretom u drugom poluvremenu izvukao iz ponora. Tottenham je bolje otvorio utakmicu i poveo u 39. minuti golom raspoloženog Sona.

U prvom poluvremenu vidjeli smo i dvije sumnjive situacije u oba šesnaesterca, ali sudac Simon Marciniak nije svirao ni jedan jedanaesterac. U 13. minuti je Chiellini s poda igrao rukom, dok je u 17. minuti Vertonghen pokupio Douglasa Costu u prodoru. Spursi su bili bolji i u nastavku, no u 64. minuti sve se okrenulo.

Lichtsteiner je ubacio s desne strane, Khedira proslijdio loptu glavom do Higuaina koji je zabio za 1:1. U 67. minuti već je bilo 2:1 za talijanskog prvaka. Higuain je sjajnom asistencijom uposlio sunarodnjaka Dybalu koji je izbio sam ispred Llorisa i zakucao loptu pod gredu

. U završnici utakmice uslijedila je opsada gostujuće gola, ali uspio obraniti i upisati pobjedu. Mario Mandžukić zbog ozljede nije ni otputovao u London. Bio je to prvi domaći poraz Tottenham u posljednjih 16 utakmica. Zadnji klub koji je slavio na Wembleyju bio je West Ham (3:2) u listopadu prošle godine.

U drugoj utakmici večeras Manchester City je kod kuće izgubio od Basela s 2:1, no to je za građane bilo samo odrađivanje posla jer su u prvoj utakmici slavili s 4:0. Pogotke za pobjedu Basela postigli su Elyounoussi (17) i Lang (71), a jedini strijelac za Manchester City bio je Gabriel Jesus (8). Juventus i City tako su se pridružili Realu Madridu i Liverpoolu koji su jučer izborili četvrtfinale Lige prvaka.