Jure Ivanković: Svaka utakmica u drugom dijelu sezone bit će kvalifikacijska za Europu

Ivan Sesar, NK Široki Brijeg, FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, Jure Ivanković

U onom važnijem, dolaznom smijeru došla su tri nova igrača za koje iskusni veznjak Jure Ivanković vjeruje da će biti od velike pomoći u nastojanju da klub još jednu godinu izbori Europu.

- Iza nas su dobrim dijelom uvijek pomalo duge pripreme za drugi dio sezone, ali zadovoljni načinom na koji smo ih odradili, rekao nam je Ivanković.
- Malo nas je unazadilo ružno vrijeme na pripremama u Istri, ali sve smo to nadoknadili povratkom u Hercegovinu. Malo smo zabrljali u utakmici s Braniteljem (poraz 1:3, op. a.), ali to nije nešto zbog čega se trebamo zabrinuti.
Do početka drugog dijela prvenstva preostale su još dvije provjere - danas u 15 sati na rasporedu je duel sa Željezničarom u Međugorju, u subotu će s druge strane travnjaka (možda i na Pecari) stajati Velež. Bit će to dueli koji bi mogli otkriti dosta toga po pitanju forme Široki uoči nastavka prvenstva...
- Naše prve četiri utakmice drugog dijela prvenstva uvelike će usmjeriti našu sezonu, smatra Ivanković, koji ističe: Najprije dočekujemo Zvijezdu, pa idemo na noge Travniku, zatim nam dolazi ratsrećeni Vitez, a onda nas čeka derbi sa Željom. Bit će tijesno do samog kraja, mislim da će svaka naša preostala utakmica, što u Kupu, što u prvenstvu, biti kvalifikacijska.
A Široki se, vjeruje Jure, po pitanju igračkog kadra dobro pripremio za predstojeće izazove.

- Došla su nam tri igrača (Mate Pehar, Hugo Alexandrino Souza i Ivan Peko op a.). Izuzev Huga, koji je doduše pokazao da se na njega može računati, ovi ostali su provjereni igrači koji će sigurno pojačati konkurenciju, Ne osjećam se posebno ugroženim zbog njihovog dolaska, nas zadnjih veznih sada smo četvorica, a vjerujem da je sasvim dovoljno utakmica da svi dobiju priliku.
Brazilac Wagner, najbolji strijelac Premier lige nakon prvih 19 kola, ove zime zbog oporavke od operacije koljena još nije igrao, no Ivanković ne brine.
- On je već bio u takvim situacijama, zna se dozirati nakon što se oporavi, zna i dodati gas kada treba. Ne brinem se za njega, vjerujem se da će biti pravi kada to bude najvažnije.

Rivali...

- Sarajevo usprkos velikom broju novih igrača dobro funkcionira, smatra Ivanković u kraćoj analizi najvećih rivala u borbi za trofeje.
- Ali sito tako, dosta im je igrača došlo koji nisu osvajali anslove u svojim klubovima i koji će sigurno biti izloženi velikom pritisku. Željo je uvijek opasan, znaju i skriti igru u pripremama. Mi, Zrinjski i Olimpic, to je sve blizu. Mislim da će biti tijesno do samog kraja, a vjerujem da ćemo iskoristiti priliku da uzmemo prvo mjesto, samo ukoliko nam se ukaže.

Dnevni list