Juniori Zrinjskog ponos Mostara i Hercegovine

titula juniori
Naslov je osvojen radom, redom i disciplinom koja je vladala tijekom cijele sezone u redovima mladih Plemića.

Juniori Zrinjskog osvojili su i jesenji naslov, tako da su ovu titulu itekako zaslužili. Uspjeh je tim veći jer je ostvaren u borbi sa klubovima koji imaju puno veća ulaganja u svoje omladinske pogone.

Ruku na srce, uoči početka sezone malo tko je vjerovao da juniori Zrinjskog mogu do naslova. Ipak kada pogledamo rezultate Plemića u posljednjih par sezona možemo i moramo konstatirati da je titula konačno došla u prave ruke.

U sezoni 2013/2014 juniori Zrinjskog su sa samo bodom zaostatka iza Željezničara osvojili drugo mjesto. Ovdje se mora konstatirati da su Plemići prvenstvo izgubili na gostovanju u Bijeljini na koje su otišli bez nekoliko najboljih pojedinica koje je "posudio" trner prvog tima za utakmicu u Trebinju.

Prošlu sezonu juniori Zrinjskog su završili na diobi drugog mjesta sa NK Široki Brijeg, dok je titulu osvojio FK Sarajevo.

Ovi odlični rezultati u posljednjih nekoliko godina dokaz su dobrog rada i kontinuiteta Omladinske škole HŠK Zrinjski, ponajprije juniora i trenera Nenada Gagre koji ih vodi nekoliko posljednjih sezona.

Uzevši u obzir ove posljednje tri sezone HŠK Zrinjski je nauspješniji juniorski klub u BiH. Fascinantan je podatak da su momci trenera Gagre u ovoj šampionskoj sezoni ostvarili rekordnih svih 15. domaćih pobjeda, a gledajući i prošlo prvenstvo mladi Plemići imaju čak 26. pobjeda u nizu na domaćem terenu. Posljednja ekipa koja je uspjela neporažena napustiti stadion pod Bijelim Brijegom je FK Sloboda i to 13.08.2014. godine.

Na početku smo konstatirali da je malo tko vjerovao da mladi Plemići mogu do naslova. Među tih malo bili su oni sami skupa sa svojim trenerom, malobrojni mavijači koji su ih pratili tijekom sezone, te pisac ovih redova koji je znao koliko ova generacija vrijedi.

Koliko vrijede dokazali su mladi Plemići na terenu i tako donijeli svom klubu i gradu još jednu titulu prvaka. Ukupno gledajući juniori Zrinjskog su odigrali odličnu sezonu, i s pravom se sada može konastatirati da su zaslužili da ih se zove ponosom Mostara i Hercegovine.

HERCEGOVINA.info