FOTO  Juniori Zrinjskog ostvarili veliki uspjeh svladavši MTK 2:0

Zrinjski MTK

Danas su se na glavnom travnjaku stadiona HŠK Zrinjski u uzvratnoj utakmici omladinske Lige prvaka sastali juniori HŠK Zrinjski i MTK iz Mađarske.

U prvoj utakmici odigranoj u Mađarskoj rezultat je bio 1:1. Uzvratnu utakmicu došlo je pogledati oko 800 gledatelja, a Zrinjski je u odnosu na prvi meč bio jači za par igrača koji su se oporavili od ozljeda.

U prvom dijelu Zrinjski je bio bolji, a rezultat te igre je vodstvo u 24 minuti. Prvo je Stanić sjajno šutirao, a golman odbio loptu na koju je odlično reagirao Kurbaša i pospremio je u mrežu. Sa 1:0 se otišlo na odmor.

Na 2:0 povisio je Čoko u 48 minuti. Do kraja utakmice Zrinjski je kontrolirao igru i rezultat, imali su gosti par prigoda, ali vratar Savić je odlično čuvao mrežu Zrinjskog. Utakmica je tako završila zasluženom pobjedom Zrinjskog 2:0.

Plemići će u drugom kolu Omladinske Lige prvaka, takozvanom Putu prvaka , igrati protiv boljeg iz duela danskog Midtjyllanda i švedskog Elfsborga. Taj meč igra se večeras od 18.30 u Danskoj, a u prvom meču je danska ekipa slavila u gostima sa 2:1.

ZRINJSKI - MTK 2:0 (1:0)
Stadion Pod Bijelim brijegom
Sudac: Christopher Jaeger (Austrija)
Strijelci: 1:0 Kurbaša 24, 2:0 Čoko 48
Žuti kartoni: Stanić, Ramljak (Zrinjski), Kovacs, Mezei, Lehoczky, Babinszky, Varju, Zana (MTK) 

ZRINJSKI: Savić, Tiro, Ramljak, Šuta, Radoš, Bošković (od 84. Tuka), Čoko, Šilić (od 74. Mičeta), Kurbaša (od 74. Grgić), Bašić, Stanić (od 63. Bošnjak) Trener: Dalibor Cvitanović

MTK: Winter, Saghy, Mezei, Varju, Suszter (od 46. Kwaku), Babinszky (od 77. Kiss), Zana, Lehoczky (od 67. Varkonyi), Torocsik, Kovacs (od 90. Szalka), Vertetics (od 77. Micknyoczki)  Trener: Gabor Poloskei