FOTO  Juniori Željezničara svladali Široki Brijeg

juniori NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Željezničar
Mogli su nogometaši Željezničara sve dileme oko pobjednika riješiti već u prvom dijelu susreta. Nekoliko sjajnih prilika su imali u prvih 45 minuta susreta, ali su na odmor otišli sa prednošću od jednog pogotka.

Domaći tim je došao u vodstvo u 12. minuti kada je najbolji strijelac juniora Plavih Zubanović postigao pogodak, nakon jedne odlične akcije. Par minuta prije pogotka isti igrač je pogodio prečku, a sreća je bila na strani gostiju. Do kraja poluvremena nogometaši  Omer Joldića su imali pet odličnih prilika, ali nisu uspjeli stići do drugog pogotka.

Gosti su bolje otvorili drugi dio susreta i do poravnanja stižu već u 48. minuti poslije prekida, a strijelac je bio Stanko Marić.

Obje su ekipe nakon toga imale po nekoliko sjajnih prilika, a trenutak odluke dogodio se u 78. minuti. Nakon udarca Nuhanovića, golman gostiju Perković odlično brani, ali lopta se odbija do Elvira Durakovića, koji je plasira u mrežu gostiju za konačnih 2:1 za svoj tim.

Željezničar je sezonu okončao na drugom mjestu na tabeli sa osvojenih 59 bodova. S druge strane, Široki Brijeg je na kraju zauzeo peto mjesto na tabeli.

Sport1.ba