FOTO   Juniori HŠK Zrinjski: Red, rad, znoj, disciplina i srce Plemićko

 Juniori HŠK Zrinjski: Red, rad, znoj, disciplina i srce Plemićko

Mladi Plemići kolo prije kraja osvojili su naslov prvaka države i za taj uspjeh treba im skinuti kapu do poda.

Početkom sezone malo tko je vjerovao u mlade Plemiće koji su bili sve samo ne favoriti u društvu s klubovima koji imaju puno veće proračune i trening kampove. S druge strane mladi Plemići su vjerovali u sebe i u svoju kvalitetu, a u svoje momke vjerovao je sada i najtrofejniji trener u povijesti Omladinske škole HŠK Zrinjski. Gagri je ovo druga titula juniorskog prvaka BiH i definitivno on je čovjek koji je u potpunosti sazrio kao trener za titule.

Juniorima Zrinjskog nitko ništa nije poklonio. Sve što su postigli mladi Plemići, postigli su zahvaljujući tome što su na terenu ostavili srce bilo gdje da su igrali. Zahvaljujući tome i više su nego zaslužili naslov, a samo spletom nesretnih okolnosti mladi Plemići su ostali bez duple krune.

Sada se opet moramo vratiti na početak sezone. Mladi Plemići su u prvih šest kola izgubili dva susreta od velikih rivala FK Željezničar i NK Široki Brijeg na gostovanju, te su kući zabilježili remi protiv slabe Slavije. Ono malo ljudi koje je zanimala juniorska selekcija Zrinjskog već tada su pričali priče o slaboj sezoni.

Pod takvim pritiskom mladi Plemići su otišli na Koševo i svladali Sarajevo, a zatim prave seriju od još šest pobjeda do zimske pauze . Tada je i onim nepopravljivim pesimistima bilo jasno da juniori Zrinjskog imaju kvalitetu za titulu, a na pripreme prvog tima idu osim Stanića i Savić, Krešić i Mašić.

U nastavak sezone mladi Plemići kreću s pobjedom nad Krupom, a zatim je uslijedio nespretan poraz kod Borca. Potom mladi Plemići veži tri pobjede i onda je uslijedio remi kod Slavije, a onda 6 vezanih pobjeda uključujući i onu jučer protiv Radnika kojim je potvrđena titula prvaka.

Titula čista kao suza. Uoči zadnjeg kola koje je samo formalnost mladi Plemići imaju 6 bodova više od Željezničara , 20 od Sarajeva, 23 više od Širokog Brijega, i čak 38 više od gradskih rivala. Statistika za respekt i za jedan veliki sportski naklon za mlade Plemiće. Respekt jer u ovoj kategoriji nikakvu ulogu ne igraju ni krovovi stadiona, ni semafori, ali i nikakvi novci. Samo red, rad, znoj, disciplina i srce Plemićko.
Trebali su mnogi doći na neku od utakmica juniora Zrinjskog i na tim utakmicama bi vidjeli kako se bori za sveti dres i kako se brane boje kluba koga voliš. To nije nikakva floskula nego realnost pokrpljena gornjom statistikom.
Uz sve još jednom se mora istaći sposobnost i lucidnost trenera Gagre koji je juniorima priključio nekoliko kadeta i tako napravio jedan čvrsti spoj dvije generacije i taj hrabri potez je možda jedan od odlučujućih faktora u osvajanju titule. Na koncu hrabrosti mladim Plemićima nije nedostajalo tijekom cijele sezone i nagrada je stigla pod Bijeli brijeg. Iskreno se nadamo da to nije kraj nagradama, te da će nekoliko ovih sjajnih momaka kojima ističe juniorski staž biti priključeni prvom timu jer oni to svojim igrama i kvalitetom zaslužuju.

Na koncu konca osim mladih Plemića i njihovog trenera čestitke zaslužuju i šef škole Dragan Perić bez koga sve ovo ne bilo moguće, kao i trener vratara Igor Melher.