Junak Mostarskog derbija Pero Stojkić: Vratili smo pobjedničku atmosferu

HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Universitatea Cluj, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Gradski derbi, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Legia Varšava, Legija Varšava, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, luka lovrić , HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski

Prigodno, u tim je duelima jednu od najvažnijih uloga odigrao kapetan. Pero Stojkić je protiv Želje asistirao za ono kasno izjednačenje koje je u konačnici usmjerilo utakmicu prema nezaboravnom preokretu, a u subotu je bio strijelac u Vrapčićima.

Unatrag par kola djelovalo je kao da se kampanja Zrinjskog lagano urušava. Četiri vezane utakmice bez pobjede, tri u prvenstvu, upisali su Plemići, a prvi na udaru, kako to obično biva, našao se trener Vinko Marinović. Uprava nije reagirala radikalno, pa je šefu struke ukazano povjerenje, s tim da je utakmicama protiv Željezničara i Veleža zalijepljena etiketa imperativa. Marinoviću su ruke praktički bile vezane, jer bilo je evidentno da je momčad upala u rupu, trener je trebao njihov odgovor, a to se i dogodilo.
- Protiv Želje smo imali i malo sreće, ali sreću treba i zaslužiti, rekao nam je Pero Stojkić, junak Zrinjskog u 25. premijerligaškom Mostarskom derbiju.

Mostarac je svojim partijama u posljednje vrijeme zadovoljan, posebno jer je još jednom potvrdio da se lagano pretvara za specijalistu u Mostarskim gradskim derbijima. Prethodno subotnjem pogotku, bio je strijelac u oba Kup duela iz prošle sezone...

- U derbiju smo bili puno dominantiji od Veleža koji nam praktički nijednom nije zaprijetio. Izgleda da mi iz nekog razloga leže. Nisam u početku sezone igrao koliko sam želio, ali izgleda da sam sa Zrinjskim i sam izašao iz krize. Nadam se da ću ovako nastaviti.
Zadovoljstvo zbog pobjede nad gradskim rivalom je dvostruko, jer upisani su i važni bodovi s kojima su Plemići ostali u utrci za prvo mjesto.
- Znali smo da smo morali dobiti, jer u suprotnom bi izgubili par bodova i tako skliznuli na tabeli. Jasno da je još slađe to što smo ova tri boda osvojili u gradskom derbiju, rekao je Pero, pa dodao: Jako je tijesno u vrhu, svi smo u par bodova. Eto, Radnik je dva boda iza nas, a to nije slučajno. I sami smo se uvjerili koliko su neugodni. Međutim, ipak smatram da će nakon određenog vremena tabela poprimiti uobičajeni izgled u vrhu..., da će isplivati četiri- pet ekipa koje su uvijek gore.
Želi li ostati u utrci, Zrinjski svoje šampionske ambicije mora nastaviti dokazivati iz utakmice u utakmicu, a u slijedećoj je protivnik Mladost. Novaci su u prošlom kolu kod kuće savladali Sarajevo, prethodno su puni plijen osvojili i protiv Želje te remizirali sa vodećom Slobodom. Sve su to napravili domaćim utakmicama, no Stojkić ih ne doživljava isključivo kao opasnog domaćina...

- Jako su dobra ekipa. Imaju samo dva poraza, ali na našem terenu mi smo uvijek favoriti. Moramo sada potvrditi šest bodova iz prethodne dvije utakmice i tako nastaviti jurišati prema cilju. Atmosfera je sada drukčija..., normalno da je tako kad se pobjeđuje.

Marinović treći trener pobjednik u Vrapčićima

Bila je to treća pobjeda Zrinjskog u Vrapčićima - s trećim različitim trenerom na klupi. Dragan Jović je bio prvi - pod njegovim vodstvom Zrinjski je u Vrapčićima slavio u rujnu 2008., kada su 2:0 potpisali Krešimir Kordić i Velibor Đurić. U drugoj pobjedi (ponovno 2:0), iz ožujka prošle godine u Kupu, na klupi je sjedio privremeni šef struke Dalibor Cvitanović, a obradovali su ga pogoci Pere Stojkića i Steve Nikolića..., koji su bili glavni akteri i u subotnjem derbiju - Nikolić je asistirao, Stojkić pogodio, s klupe ih je bodrio treći trener pobjednik u Vrapčićima, Vinko Marinović.

Dnevni list