Junak futsal senzacije: Kakva trema, znao sam da ću zabiti!

sport, Futsal, Hrvatska, finale, Josip Jurlina, Hrvatska reprezentacija, Futsal

Osjećaj je nevjerojatan, ovo je nešto posebno. Ovo se dogodi jednom u životu, ushićeno nam je govorio junak hrvatske futsal senzacije Josip Jurlina.

Zapravo, poštenije je reći jedan od junaka. Jer junaci su svi, od golmana Čizmića do 14. igrača reprezentacija do 19 godina koja je izborila finale Eura u Latviji izbacivši moćni Portugal 5-4 (2-2) nakon šesteraca, pišu 24sata.hr.

Realna očekivanja su bila prolazak skupine, sve iznad toga je čudo - nastavlja Jurlina, koji je dvije sekunde prije isteka 40. minute zabio za 1-1 i produžetke, a potom bio smiren sa šest metara u posljednjem udarcu u trećoj seriji, nakon što je Čizmić obranio udarac Portugalca Nevesa.

- Ma imao sam neki poseban osjećaj da ćemo zabit gol, na kraju sam ga zabio ja, mogao je netko drugi, bitno da je ušlo i da smo na kraju pobijedili.

Prije penala izbornik Marinko Mavrović smirivao je igrače govoreći im "Dečki, zaboravite gdje ste i razmišljajte kao da ste na nekom školskom turniru. I onda u zalet i udarac unesite sve"

- Ma nije bilo nikakve treme, vjerovao sam u sebe i bio sam uvjeren da ću ga zabiti. Hvala Bogu, tako je i bilo...

Jurlina je jedan od šestorice igrača iz Split Tommyja.

- Inače sam iz Selina, sela udaljenog 45 km od Zadra, ali već pet godina živim u Splitu, jos od 1. razreda srednje skole, a trenutno idem na fakultet i igram futsal. Futsal sam krenuo igrati prije dvije i pol godine...

Izbornik je nahvalio ozračje u momčadi.

- Atmosfera je više nego odlična, svi se družimo međusobno, nema nikakvih podjela jug, sjever, svi smo ko' jedno, to nas i drži. U slobodno vrijeme igramo stolni tenis, stolni nogomet, idemo na piće, kartamo belot, trešetu i briškulu ili se odmaramo u sobi.

- Ciljevi u budućnosti su sigurno igrati u nekoj od najboljih svjetskih liga, kao i postati standardni A reprezentativac. A finale? Očekujem čvrstu i borbenu utakmicu. Znamo naše protivnike (Španjolska je u skupini pobijedila Hrvatsku 3-0, nap. a.) i svjesni smo njihove snage, ali pita se nešto i nas. Izgubili smo od njih u grupi, sada nam je prilika za revanš. Vjerujem u svoju momčad i mogu vam obećati da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i donesemo zlato u Lijepu Našu - zaključio je Jurlina.