Josip Šimunić: Znam da je nekim Hrvatima drago što smo ispali, oni će plakati kad uspijemo!

Joe Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Hajduk, Joe Šimunić, Torcida, Hajduk, Dinamo, Josip Šimunić, Hrvatska, Brazil, navijači, Joe Šimunić, bob dylan, Željko Joksimović, milorad pupovac, HSK, Joe Šimunić, Josip Šimunić, iseljenici, Novac, kazna, Josip Šimunić, hajka, Hrvatska, Josip Šimunić, FIFA, kazna, Hrvatska, navijačka priča, Josip Šimunić, Mirko Barišić, Dinamo, Josip Šimunić, Josip Šimunić, komentar, kazna, Željko Jovanović, Zoran Stevanović, Hrvatska, Niko Kovač, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Srbija, Josip Šimunić, FIFA, saslušanje, kazna, Josip Šimunić, kazna, Josip Šimunić, Hrvatska, Vatreni, Josip Šimunić, Hrvatska, SP Brazil, Josip Šimunić, Ivo Josipović, Hrvatska zemlja, Josip Šimunić, za dom spremni, Josip Šimunić, šutnja, HNS, tragedija, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hrvatska zemlja
Ispada da je Meksiko vrhunska ekipa. Oni jesu dobri, borbeni, znaju svi igrati, ali bez obzira na sve to... Da je onaj zabio eurogol kad je pucao sa 25 metara, pogodio prečku, ali na ovakav način primiti pogodak, od čovjeka koji je možda stariji od mene. To nije kako treba. To je prelomilo utakmicu, to nas je slomilo. Na kraju smo se otvorili skroz i primili još dva pogotka.

Nešto o igri Hrvatske, kako ti se činila, dobra ili loša?

- Bila je jako tvrda utakmica. Sad su nakon utakmice svi pametni, generali poslije bitke. Utakmica je bila 50-50, sve do prvog pogotka. Bez obzira na rezultat, bez obzira na igru mislim da smo hrabro igrali, išlo se, ostavili smo srce na terenu. Ali taj prvi pogodak nas je psihički slomio, i nije bilo povratka.

Vrsaljko u prvih 11 na lijevom boku, a Pranjić kao zadnji vezni, je li odigrao dobro?

- Mislim da je dobro da je izbornik vratio Vrsaljka na lijevi bok. Bio sam iznenađen da je Pranjića stavio na zadnjeg veznog, ali ne sumnjam u izbornika, imao je svoje razloge. Bilo je korektno. Da smo mi prvi zabili gol bilo bi drugačije. Sad će biti priče, klasika kod nas, zašto ovaj, zašto onaj. Jedino trebamo gledati činjenice. Prvi gol nas je slomio i nismo se mogli vratiti. Sad će se pojaviti neki bivši treneri koji misle da sve znaju. Oni svi pametuju, nakon rata su svi generali. Mislim da je bilo više nego korektno. Sitna greška, trenutak dekoncentracije, netko ti pobjegne u prekidu i zabije. To je nogomet, tu se dobiva i gubi utakmica, prvenstva.

Ne treba zaboraviti da se Meksiko ravnopravno nosio i s glavnim favoritom SP, Brazilom.

- I mi smo. Ako ćemo dublje ići u to, volio bih vidjeti jučer utakmicu da je nama odgovaralo neriješeno, to bih volio vidjeti.

Josip je na kraju nešto i poručio:

- Vjerujem da su većina Hrvata tužni zbog Hrvatske. Ali znam da je nekim Hrvatima drago, ali ti će plakati drugi put kad budemo imali uspjeha.

dnevno.hr