Joan Carillo više nije trener Hajduka

Joan Carillo
... na izvanrednoj konferenciji za medije u Splitu predsjednik Hajduka Ivan Kos.

- Carillo više nije trener. Odlučili smo mu zahvaliti i svatko krenuti svojim putem. Zahvaljujemo mu se na predanom, profesionalnom i stručnom radu. U njegovom mandatu Hajduk je imao odličnih partija, a bilo je i onih loših. Zato smatramo da je njegova promjena neophodna, izjavio je Hajdukov predsjednik Kos, javila je Hina.

O Carillovom nasljedniku Hajdukov predsjednik nije još želio govoriti.

- O novim imenima ne bih dok ne budemo imali čvrsto potvrđeno ime. Imamo nekoliko opcija o kojima razmišljamo, ali bilo bi bespredmetno špekulirati, dok ne postoji čvrsti dogovor. Srećom, sada je reprezentativna stanka. Do sljedeće utakmice s Istrom imamo malo manje od dva tjedna. Nadam se da ćemo vrlo brzo imati ime novog trenera."

O neprihvaćanju ostavke sportskog direktora Marija Branka Kos je rekao:

- Mario Branko je službeno podnio ostavku preuzimajući odgovornost za rezultat prve momčadi, za loše igre. Kao profesionalac stavio je mandat na raspolaganje. Ja sam odbio njegovu ostavku. Pronalaženje novog trenera je nešto čime se moramo odmah i hitno baviti, a pozicija sportskog direktora je opsežan posao. Nažalost, Hrvatska ne raspolaže s puno imena (za tu dužnost)."

Kos je obznanio da će do imenovanja novog trenera momčad voditi Vik Lalić, dosadašnji Carillov pomoćnik .