Jelić nakon 17 godina otišao s „kormila“ NK Široki Brijeg

Ovakvu odluku nisam donio ishitreno, o njoj sam razmišljao više od godinu dana. Definitivnu odluku o povlačenju s dužnosti predsjednika Upravnog odbora NK Široki Brijeg donio sam na kraju sezone 2012./2013., a Upravni odbor sam upoznao s istom na prvoj sjednici, održanoj 4. srpnja 2013. godine.

Budući da sam bio zamoljen od članova Upravnog odbora da svoju odluku odgodim za narednu sjednicu, koja je bila planirana u drugoj polovici kolovoza, to sam i prihvatio, tako da od 19. kolovoza 2013. godine više nisam predsjednik UO NK Široki Brijeg", kazao je Zlatan-Mijo Jelić.

Jelić se u svom obraćanju zahvalio svim članovima Upravnog odbora i Skupštine Nogometnog kluba Široki Brijeg, svim sponzorima, a posebno glavnom sponzoru „Mepasu" i njenom vlasniku Mirku Grbešiću, Općini Široki Brijeg, GNK Dinamo i njegovom izvršnom predsjedniku Zdravku Mamiću, prethodnicima na čelu NK Široki Brijeg Tonki Ivankoviću i Marinku Gilji, kao i svim prijateljima kluba, simpatizerima, navijačima, a posebno navijačkoj skupini "Škripari", jer, dodao je, „svi smo skupa zaslužni što je NK Široki Brijeg od jednog malog kluba postao uzoran, uspješan i prepoznatljiv sportski kolektiv diljem Europe, kako po svojoj organizaciji, infrastrukturi, tako i po rezultatima". Također se zahvalio i novinarima koji su sve vrijeme pratili NK Široki Brijeg i upoznavali domaću i inozemnu javnost o radu kluba i njegovim uspjesima.

„NK Široki Brijeg u svojoj povijesti nikada nije bio organizacijski sređeniji i financijski stabilniji. Uvjeren sam da će novi predsjednik NK Široki Brijeg, kao i ja, imati maksimalnu potporu članova Upravnog odbora NK Široki Brijeg te da će još više unaprijediti rad kluba", zaključio je Zlatan Mijo Jelić.

NK Široki Brijeg najiskrenije zahvaljuje gospodinu Zlatanu Miji Jeliću na svemu što je dao za klub u posljednja skoro dva desetljeća, koliko je bio na njegovom čelu, u godinama koje će ostati zapisane zlatnim slovima u povijest NK Široki Brijeg.