Jednu mračnu činjenicu o Modriću ignoriraju svi, a užasavajuća je!

zlatna lopta, Luka Modrić, Luka Modrić, Luka Modrić, Real Madrid, Luka Modrić, Novak Đoković, Luka Modrić, inter, luka modrć, Luka Modrić, Luka Modrić, Luka Modrić, Luka Modrić, Real Madrid, luka modrć, Real Madrid, Luka Modrić, Hrvatska, Luka Modrić, Hrvatska, Real Madrid, Luka Modrić, Luka Modrić, Real Madrid, Luka Modrić, Real Madrid, Luka Modrić, Real Madrid, Luka Modrić, Real Madrid, Luka Modrić
Naslušali smo se priča o Vukasu, Bobeku, Zebecu, ali tek ćemo se naslušati priča. O Luki Modriću. Najboljem nogometašu svijeta u godini svjetske smotre, nogometaša koji je vodio Real do nekoliko naslova europskog prvaka, čovjeku koji daje ton, moć i šarm Hrvatskoj reprezentaciji, tipu koji u 34. godini ne bira utakmice, treninge, jel ga uvijek "iznesu na nosilima s terena".

Priznajmo, i protiv Azerbajdžana Modrić je bio prvi hrvatski igrač, toliki trud i energija uz neospornu kvalitetu daje nam pravo i za upitati se - zašto najbolji igrač mora biti i najborbeniji. Jer, najčešće to nije tako. U hrvatskoj nacionalnoj vrsti, eto, jest.

Luka Modrić je takav igrač, čovjek, on gine, jer ako ne gine onako sitnog i krhkog pojeli bi ga suparnički braniči i zadnji vezni "psi", no naoko onako malecki on je naspram njih - gorostas.
S istim žarom i energijom odigrao je prvu utakmicu za Hrvatsku prije 14 godina protiv Argentine i tada isto mladog Messija, i tada je umro na terenu, navla isto kao protiv Azerbajdžana. U međuvremenu odigrao je stotinjak partija, uvijek s istom količinom znoja, trseći se kao da će zbog jedne pogreške vječno izgubiti mjesto u momčadi.

Da, doći će dan kad će se Modrić oprostiti i od nogometa, reprezentacije, Hrvatska više nikad neće biti tako jaka. Ostati će priča, legenda, mit o igraču kojem se poklonio svijet, koji je Hrvatsku vodio na svjetski vrh i koji je bio nenadmašan.

Ustvrdili smo to nebrojeno puta, ali Modrić je nešto najbolje i najveće što je hrvatski nogomet ikada dao. Zato će priče o vukasima, zebecima, bobekima, bobanima i prosinečkima biti crtice prema veličanstvenom djelu Luke Modrića.

Njegov izlazak u zadnjoj minuti dvoboja protiv Azerbajdžana i ovacije cijelog stadiona samo su jedna rečenica u tom djelu, ali neosporan pokazatelj što ljudi misle o sportskoj sudbini, umijeću, trudu i dosezima ovog sportaša.

Zato ćemo, ako ostarimo, a nismo više ni mladi, dolazećim naraštajima pričati - bio jednom jedan Luka. Kakav je bio, pitati će dječaci i djevojčice?

"Impresivan, boljeg nikad nitko nije u Hrvatskoj vidio"!

Dnevno.hr