Jedan 'Modrić' nije bio dovoljan: Hajduk napušta najveći mladi talent Hrvatske!?

Hajduk, talent, Jakov Vasilj
Naime, nakon što su se braća Baturina preselila u redove Splita, ne želeći potpisati ugovor s Hajdukom, sad bi iz Poljuda otišao i Jakov Vasilj, 13-godišnjak i najtalentiraniji nogometaš Hrvatske u svome uzrastu. Sve su naznake u tom smjeru, navodno je već preselio stvari iz Splita, kući u Zadar.

Priča nije identična s Baturinama, dječak Vasilj ima uredan stipendijski ugovor s Hajdukom koji ga veže još dvije godine i s te strane je Hajduk 'pokriven'. No, čini se jasna namjera obitelji Vasilj da povuče svoga mlađeg sina iz Hajduka, a nakon što se stariji brat Ivan Anton nije ustalio među prvotimcima Hajduka; dapače je nestao s radara ambicija Bijelih koji su s njim raskinuli ugovor.

Najlakše je pomisliti, kad ste se riješili starijeg, e onda nećete imati ni našeg mlađeg sina!?

Međutim, takav stav obitelj nam nije izričito potvrdila. Suočena s medijskim interesom suzdržali su se samo na ovim riječima:

"Željeli bismo sačuvati mir, zaštititi i sebe i sinove i Hajduka! Pričekajmo, nije sad momenat za priču", rekao nam je Zoran Vasilj, otac obitelji.

Čini nam se ipak da ne griješimo kad kažemo da su Vasilji razočarani odnosom Hajduka prema svome starijem sinu, odlučili povući i svog mlađeg sina, nedvojbeno velikog talenta.

Mlađi brat Jakov se i u danima dolaska Ivana Antona iz Zadra spominjao kao - glavni nogometaš u kući Vasilj. Budući. Onaj pravi koji će tek narasti. Sad, sa 13 godina, bio je najbolji na izbornom turniru za selekciju Dalmacije, a proglašen je i najboljim nogometašem Hrvatske u svojoj dobi. Jedan od najboljih u Europi, dodali bismo.

Jasno je da obitelj Vasilj ima i ponude i pozive menadžera, no ne treba se čuditi ako za deset dana ishod bude da - Jakov ostane u Hajduku. Kao da je uzeo produženi odmor, jer je prošle sezone odigrao najviše utakmice, pa neka se sad još malo odmori.

A stipendijski ugovor je na snazi, dvije godine ga Hajduk veže. Utoliko je slučaj različit od Baturine.

Iz Hajduka su odlučili također šutjeti, neće zasad ništa komentirati.

Slobodna Dalmacija