Jedan BBB-ovac teško ozlijeđen u tučnjavi navijača Dinama i PSG-a u Parizu, 24 uhićenih

BBB, tučnjava, Pariz

... u Parizu, dan uoči njihova ogleda u nogometnoj Ligi prvaka, prenose svjetski portali.

Tučnjave su okončane s 24 uhićenja i jednim ozbiljno ozlijeđenim hrvatskim navijačem, izvijestila je policija koja je intervenirala na popularnom noćnom okupljalištu Trgu Bastille i uspostavila mir nešto prije ponoći.

Jedan je svjedok izjavio kako se kod hrvatskog navijača radi o "prilično ozbiljnoj ozljedi prsa", a da su "u okršajima u središtu Pariza korištene dimne bombe i teleskopske palice", izvijestio je portal Francetvinfo.

Jednom je ozlijeđenom navijaču pomoć pružana u vatrogasnom vozilu, a drugi je odvezen kolima hitne pomoći, prenosi svjedok.

Navodno su većina od 24 uhićenih Dinamovi navijači od kojih je dio odveden u policijsku postaju u 11. arondismanu. Neki od svjedoka objavili su na twitteru fotografije sukoba.

U nedjelju je francuski ministar unutarnjih poslova Manuel Valls zabranio dolazak Dinamovih navijača u Francusku, uz obrazloženje da želi "izbjeći ozbiljne sigurnosne rizike za ljude i imovinu".

Valls smatra da postoji realna opasnost od "ozbiljnih incidenata koji bi se mogli dogoditi ako se susretnu navijači dvaju klubova".

Dodao je kako su ga hrvatske vlasti informirale kako bi između 150 i 200 nasilnih navijača iz skupine "Blue Bad Boys" moglo bez ulaznica otputovati na utakmicu.

Kao rezultat te informacije Valls je odlučio od 5. do 7. studenoga u cestovnom, željezničkom i zračnom prometu zabraniti Dinamovim navijačim bilo individualne bilo grupne prelaske francuske granice kao i ulazak u parišku regiju.

Oko 80 navijača PSG-a prošlog je mjeseca zaustavljeno na slovensko-hrvatskoj granici te im je onemogućen odlazak na utakmicu između ta dva kluba u Zagrebu, prenosi seebiz.eu.