Jasmin Mešanović: Dosta je bilo remija, vrijeme je za domaću pobjedu protiv Sarajeva

HŠK Zrinjski-Drina
I ovog se puta Plemići nadaju da će zabiti, ali i prvi puta nakon ožujka 2011. odnijeti puni plijen protiv Bordo tima u Mostaru.

Derbi sa Sarajevom uvijek je važna utakmica. A s obzirom da je momčad s Koševa aktualni prvak i da i ovog, kao i prošlog proljeća, želi nadoknaditi zaostatak napravljen u prvom dijelu prvenstva, nedjeljni derbi velika je prilika za Plemiće da se riješe jednog od rivala u borbi za tron. Ima trener Vinko Marinović oružje za to. Zove se - Jasmin Mešanović. U prvom dijelu prvenstva bio je prvi strijelac Mostaraca sa šest pogodaka uz svoje, što je učinak koji namjerava popraviti već za vikend.

- Zadovoljan sam pripremama, s onim što smo uradili kao i ekipa, ali i svojim radom i igrama. Najvažnije je bilo spremiti se kako treba, a mislim da smo uoči nastavka prvenstva spremni, rekao nam je Mešanović koji je jučer uživao u slobodnom danu.

Sarajevo je Pod Bijelim brijegom, pokazala je to povijest, redovito neugodan protivnik, pa se nitko ne može oteti dojmu da Mostarce čeka još jedna tvrda, neizvjesna utakmica.

- Jako teška utakmica. Vjerojatno po teškom terenu. Ali teren nam nije alibi, kakav god bio. Zapravo bi nam to mogla biti prednost, jer smo čitave pripreme igrali na mekanim i zahtjevnim travnjacima. Znam da je Zrinjski već neko vrijeme bez domaće pobjede nad Sarajevom, četiri utakmice, a vjerujem da je ovo prava prilika prekinuti taj niz.

Jasno, Jasmin priča o pobjedi..., pobjedi protiv aktualnog prvaka iza kojeg je pomalo čudnovat zimski prijelazni rok i koji u Mostar dolazi oslabljen za Harisa Duljevića...

- Doveli su oni dosta novih igrača, a kako smo mi zadržali kostur ekipe, vjerujem da smo po tom pitanju u prednosti. Jer lakše je uigrati kadar koji se nije puno mijenjao. To nam je prednost, ali ne i detalj koji će nužno odlučiti. Moramo odigrati dobru utakmicu. Njima će Duljević i još par igrača koji ne igraju sigurno nedostajati, ali kako bi napravili još jedan korak prema tituli, mi moramo prije svega gledati sebe.

Zrinjski je jesen završio trima uvjerljivim pobjedama (3:1 kod Olimpica i Drine te 4:0 s Travnikom kod kuće) pa je sasvim normalno pričati o željama da se taj niz nastavi..., usprkos činjenici da će se u nedjelju na drugoj strani naći aktualni prvak.

- Kako je prvenstvo odmicalo, igrali smo sve bolje i bolje. Formu smo pred kraj prvog dijela digli na zavidan nivo i to nam se vratilo u vidu uvjerljivih pobjeda. Nadam se da možemo nastaviti u tom ritmu, zaključio je Mešanović.

Optimizam hrani i vijest da je kadar manje-više kompletan. Miloš Žeravica i Oliver Petrak, koji su prethodnih par dana imali problema sa zdravljem, trebali bi danas normalno trenirati.

Dnevni list