Japan -Grčka 0-0,Grci se obranili s desetoricom

nogomet, SP u Brazilu, japan, grčka
Susret Nigerije i Irana dobio je oštru konkurenciju za titulu najnezanimljvije utakmice na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Japan i Grčka odigrali su bez golova, a tim su rezultatom najzadovoljniji - Kolumbijci.

Kolumbija je naime sa šest osvojenih bodova u dvije utakmice osigurala prolazak u osminu finala. Na drugo mjesto mogla bi se ugurati i Grčka, ali za to joj treba pobjeda nad Obalom Bjelokosti u posljednjem kolu.
Japanci nemoćni s igračem više

Činilo se da je utakmicu malo zakomplicirao Kostas Katsouranis u 38. minuti. Grčki kapetan u samo 11 minuta zaradio je dva žuta kartona i postao prvi Grk koji je isključen na svjetskim prvenstvima, no i poslije njegovog izlaska utakmica je ostala potpuno ista.

Japanci su imali loptu u nogama, tražili put do šesnaesterca i s lijeve i s desne strane, ali i kad bi dobro zapucali, na sve je bio spreman grčki golman Orestis Karnezis.

JAPAN - GRČKA 0:0
Natal, 31.000 gledatelja, Stadion Das Dunas, sudio Joel Aguilar (Salvador)

JAPAN: Kawashima, Uchida, Honda, Nagatomo, Okazaki, Okubo, Konno, Yamaguchi, Hasebe (od 46. minute Endo), Osako (od 57. minute Kagawa), Yoshida
GRČKA: Karnezis, Maniatis, Manolas, Samaras, Kone (od 81. minute Salpingidis), Mitroglou (od 35. minute Gekas), Torosidis, Fetfatzidis, Sokratis, Cholevas, Katsouranis