Ja sam izabrao igrače, Dalić je s njima bio dva, tri dana

ante čačić

- Presretan sam zbog uspjeha reprezentacije i pobjede u Kijevu! Najvažnije je da je Hrvatska na putu prema Rusiji. To je ono što me posebno čini sretnim. S druge strane sam nesretan jer vidim da su mnogi priželjkivali neki sasvim drugi ishod - kazao je Čačić za Sportske novosti te dodao:

- Izgleda da je Hrvatskoj suđeno da na velika natjecanja prolazi najtežim putem. Nije želio analizirati promjene koje je naravio njegov nasljednik Zlatko Dalić.

- Ne može se to tako na brzinu analizirati. Konačno, Dalić je s njima bio dva-tri dana. Činjenica jest da su ti igrači selektirani s moje strane, da smo bili na okupljanju prije ove dvije utakmice s Finskom i Ukrajinom. Zlatko Dalić ih je na najbolji mogući način uklopio u ovu utakmicu, zaista mu od sveg srca čestitam na rezultatu - rekao je Čačić te dodao kako žali što neće imati priliku voditi reprezentaciju u Rusiji.

- Normalno da mi je žao. Ali su okolnosti otišle na stranu na koju su otišle. Naravno, bit ću i dalje, kao što sam uvijek bio uz Hrvatsku, svim srcem i dušom. Ali još bih nešto želio naglasiti. Posebno sam sretan zbog igrača, ova reprezentacija je zaista primjer jednog pravog, velikog zajedništva - zaključio je bivši izbornik.