Između dva pogotka Ante Rukavine i svijet se stigao promijeniti

ante rukavina, mamić, Dinamo, ante rukavina, Dinamo, ante rukavina, Jerko Leko, GNK Dinamo Zagreb, Lokomotiva, nogomet
Mnogo se događaja zbilo od 17. kolovoza ove godine kada je Dinamo u Maksimiru pobijedio Malmö (4:1) i navijestio ulazak u Ligu prvaka.

Spomenuti datum zanimljiv je ponajprije maksimirskim kroničarima. Samo oni pamte kako je navedenoga dana posljednji puta protivničku mrežu pogodio Ante Rukavina. U međuvremenu se svijet izmijenio, a Dinamo pronašao svoje ‘‘mjesto pod suncem'', u Ligi prvaka. U subotu se ponovno pojavio Rukavina. Poput Halleyevog kometa. Postigao je gol poslije 1170 minuta provedenih ‘'u svemiru''.

- Teško se nakon europskih utakmica prilagoditi igranju u HNL-u. Ajax je igrao otvoreno, napadački. Rijeka se cijelo vrijeme isključivo branila. Ulazak Krstanovića okrenuo je utakmicu. Ne znam jedino je li kod gola želio meni asistirati ili je debelo promašio riječka vrata. Važno je da smo golom razbili protivnički defenzivni blok, ali i veliki psihološki pritisak. Iza mene je puno odigranih utakmica bez postignutog gola. No, nisam bio opterećen tom činjenicom - govori Rukavina.

Ajax je poprilično uneredio maksimirske odnose. Očekivanja su stremila prvim golovima (i bodovima). Posvemašnja nemoć Dinamove momčadi proizvela je samo veliko razočaranje. Može li Dinamo tražiti iskupljenje u Amsterdamu (statistički, u Areni modri uvijek igraju dobro - i pobjeđuju)?
- Svi naši protivnici u Ligi prvaka kudikamo su zreliji i imaju bolje uvjete od nas. U medijima se uoči dolaska Ajaxa stvorila slika kako smo mi veliki favoriti. Objektivno, Dinamo protiv ovih suparnika u Ligi prvaka ne može imati status favorita. Možda će nam biti lakše igrati u Amsterdamu. Ajax ima zahtjevnu publiku. Ako ne zabiju gol ‘'na vrijeme'' imati će pritisak s tribina. A mi dolazimo bez opterećenja, sa željom da nešto napravimo. Ne vjerujem kako Dinamo u Ligi prvaka neće postići gol. Štoviše, uvjeren sam da ćemo osvojiti i poneki bod.

Dok Dinamo živi europske probleme, Hajduk je u naletu. Splićani su prednost modrih reducirali na četiri boda.
- Ne bojim se Hajduka. Iskreno, nisam ih niti gledao protiv Lučkog. Nema razloga za strah od Hajduka. Mi smo na vrhu, a tako je već godinama...

izvor: slobodna dalmacija