Izborniku Biliću na okupljanje za Irsku dolaze samo tri igrača!

Slaven Bilić, Vatreni, Slaven Bilić, Vatreni, Slaven Bilić, Vatreni, Hrvatska, Hrvatska, Vatreni, malta, Hrvatska, Vatreni, izrael, Slaven Bilić, Vatreni, Slaven Bilić, Vatreni, Hrvatska, Slaven Bilić, Vatreni, ukrajina i poljska, Europsko prvenstvo, Slaven Bilić
U predvorju zagrebačkog Sheratona "šef" će danas predvečer dočekati svega trojicu svojih pulena! Na okupljanje za prijateljsku utakmicu u Dublinu mu dolaze tek Šime Vrsaljko, Milan Badelj i Vedran Runje. Budući da se radi o "mini-pripremama" u Irskoj, društvo će se naći u tek u hotelu u Dublinu, i tamo odraditi tek dva treninga prije utakmice. Neki će "kapati" putem, pa će se tako Bilićevoj ekspediciji na Plesu prvim jutarnjim avionom iz Splita priključiti Subašić i Strinić, Schildenfeld će se ukrcati u Frankfurtu...

- Trebali bi se svi napokon naći u ponedjeljak u Dublinu oko ručka, ostatak momčadi dolazi direktnim letovima iz svojih klubova. Kasnit će eventualno Darijo Srna i Eduardo, jer igraju u nedjelju kasno navečer - prenosi desna ruka Slavena Bilić, glasnogovornik Davor Gavran.

Posljednja provjera prije finiša kvalifikacija poslužit će izborniku da vidi kako nadomjestiti skoro deset upitnih igrača. U problemima su mnogi od Petrića, Rakitića, Pletikose, Runje, Kranjčara...

Neki traže klub, neki ne znaju ni hoće li igrati u svojem. Dakako, upitnik ne visi samo nad glavama igrača, jer ne zna se hoće li i izbornik ostati na svom radnom mjestu.

Ovih je dana dao veliki intervjuu za beogradsku Politiku, koji možete pročitati u najnovijem broju sportskog tjednika Max, a da nijednom nije doveo u pitanje svoj mandat ili ostavio otvorenim pitanjem hoće li ostati izbornik poslije Eura 2012. Naprotiv, govorio je kao izbornik koji Hrvatsku vodi prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. A za ove posljednje imamo prilično težak ždrijeb.

- Kvalifikacije europskih momčadi za EP i SP najteže su natjecanje na planetu. Posebno kad se zna da samo prvi sigurno ide dalje. Sastav je naše skupine takav da svatko svakoga može pobijediti. Mi sad jesmo favoriti na papiru. Ali, hoćemo li to i ostati?

I šef ima svoga šefa, njemu je nadređeni Vlatko Marković. Kakav je dogovor s njime?

- Vlatko Marković je moj poslodavac s kojim se dogovaram o svemu što mi je potrebno za neometani rad. Ali, u poslu imam apsolutnu autonomiju. To da imam potpunu slobodu u radu bio je moj jedini uvjet za mjesto izbornika. Riječ je za Bilića jača od zakona, ali...

- Živimo u takvim vremenima da je za svaki dogovor potreban i pisani dokument. Kod nas se često dobrota i poštenje doživljavaju kao mane, a ne vrline. Ali, ne bojim se pisane riječi. Uvijek poštujem sve što se dogovorim, i usmeno i pismeno.

A u pisanom dokumentu stoji i iznos... Plaće. Njegova se navodno kreće oko 120 tisuća eura godišnje.

- Ne bih otkrio iznos, ali vrlo sam zadovoljan plaćom, koja je, za prilike u Hrvatskoj, i više nego odlična.

Izbornik ste, sjedište saveza je u Zagrebu, ali ne živite ondje.

- Živim na relaciji Split - Zagreb. Split je grad u kojem sam bacio sidro za sva vremena. U njemu sam rođen, u njemu žive moja djeca, moji rođaci, prijatelji. Ondje se osjećam najbolje. Mogu otići i na kraj svijeta, ali uvijek ću se vratiti u Split.

izvor: vecernji.list