Izbornik reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić proglašen je najboljim trenerom Europe

izbornik, zlatko dalić, zlatko dalić, izbornik, izbornik hrvatske reprezentacije, zlatko dalić, Vatreni, Hrvatska reprezentacija, zlatko dalić, izbornik, zlatko dalić, Hrvatska, zlatko dalić, Hrvatska, zlatko dalić, izbornik hrvatske reprezentacije, izbornik, zlatko dalić, Hrvatska, zlatko dalić, Hrvatska, Hrvatska, Wales, Hrvatska, Vatreni
Izbornik reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić proglašen je najboljim trenerom Europe na simpoziju Asocijacije europskih nogometnih trenera održanom u Antaliji, gdje su mu dali veliko priznanje.

„Najveći uspjeh prije ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji je bilo treće mjesto u Francuskoj 1998., a iako smo imali kvalitetne nogometaše i kasnije, dvadeset godina nismo imali dovoljno uspjeha. Nakon što sam imenovan za izbornika, krenuo sam u potragu za rješenjem zašto ne uspijevamo u boljim plasmanima. I onda smo pokazali u Rusiji da i male zemlje, kada vjeruju u sebe i puno rade, mogu ostvariti veliki uspjeh.", izjavio je Dalić.

Najbolji trener Europe nije preskočio, istaknuti značaj igrača ispred njegovog:

„To je uspjeh nogometaša, a ne moj. Ja sam ih samo postavio na pravo mjesto, odabrao najbolju taktiku i sve to implementirao. Vrlo je bitno da smo imali igrača poput Luke Modrića. Bio je moja desna ruka i puno mi je pomogao."

Što se tiče budućnosti, istaknuo je da vjeruje u dobar rezultat i na Europskom prvenstvu 2020. godine:

„Možemo ostvariti veliki uspjeh i na predstojećem Euru. Biti uvijek na vrhu nije lako kad si mala zemlja, ali mi to možemo!"