Izbornik Baždarević na startu priprema uporno poziva na oprez

Mehmed Baždarević , BIH, Mehmed Baždarević , popis, Stadion HŠK Zrinjski, Mehmed Baždarević , Toni Šunjić, Tomislav Tomić, Marin Aničić, Mateo Sušić, Mehmed Baždarević , BIH, Mehmed Baždarević , reprezentacija BIH, kenan pirić, Nemanja Bilbija
Većina igrača je stigla na pripreme, opravdano kasne samo Milan Đurić i Ibrahim Šehić.

- Trenirat ćemo u tri skupine. Na treningu će biti 15-ak igrača, dok će se ostali odmarati. Raspoloženje među igračima je dobro, željni su igranja, spremni su, nema puno problema s ozljedama. Zadovoljni smo onim što smo vidjeli za kratko vrijeme. Zasad ide sve po planu, kazao je izbornik Mehmed Baždarević.

Istaknuo je da vjeruje kako će lakše ozlijeđeni Miralem Pjanić biti sto posto spreman za trening i utakmicu.

Baždarević stalno poziva na oprez kad je u pitanju selekcija Estonije.

- Imamo informacije o njima, mislim da tu neće biti iznenađenja. Radi se o ozbiljnoj ekipi. Naša zadaća je da budemo još ozbiljniji, agresivniji. Radi se o prvoj kvalifikacijskoj utakmici i prvi meč, prvi korak mora biti odlučan, ozbiljan, hrabar i kvalitetan. Najviše pažnje trebamo posvetiti sebi i našim pripremama, koje nas čekaju u ovih pet - šest dana, poručio je Baždarević.

Ekipa će prvi dio priprema obaviti u Sarajevu, a drugi u Trening centru NS-a BiH u Zenici. Pored BiH i Estonije u skupini H su još Belgija, Grčka, Cipar i Gibraltar.

- Nadam se da će treninzi biti kvalitetni. Potrudit ćemo se da se pripremimo što bolje. Najbitnije je da svi imamo zajednički cilj, da smo svi sto posto usmjereni k tom cilju. Ovog puta svi krećemo od početka, izjavio je Edin Cocalić.

Dnevni list