Iz Splita stigla navijačka poruka koja ledi krv u žilama: 'Ovo je totalni rat!'

Hajduk, zastava, priča, Poljud, Hajduk, Europska liga, Šahter, RNK Split, Europska liga, Hajduk, FK Sarajevo, RNK Split, Dinamo, Hajduk, HNK Rijeka, HNK Hajduk, Hajduk, dugopolje, Torcida, rođendan, NK Hajduk, ivo baldasar, Hajduk, Dinamo, Hajduk, Torcida, HNS, udruga Naš Hajduk, Hajduk Split
Hajdukovi su navijači gnjevni i ogorčeni nakon subotnjeg derbija u kojemu je Bruno Marić drastično oštetio splitski klub. Još se više produbio jaz između Hajduka i HNS-a. A izgledalo je, barem nakratko, kako se odnosi poboljšavaju nakon lanjskog prosvjeda na Rivi i cijele priče oko izmjena Zakona o sportu.

- Ništa se nije popravilo. Oni su nastavili sa svojom politikom izrugivanja Hajduku. I dalje rade u interesu jednog kluba, jednog čovjeka. Šalju suca za kojeg znaju da će isprovocirati publiku s obzirom na njegovu prošlost s Hajdukom. Kad je penal za Dinamo onda su laki na obaraču, a nama bi netko trebao završiti u bolnici da nam ga dosude.

Podjela je, ističe Gruić, sve veća.

- Ovo se više neće moći kontrolirati. Ovo je rat između nas i njih. Mržnja je prevelika, prešla je sve okvire.

Tko može stati na kraj ratu, može li itko??

- Politika to može riješiti, ali ne čini ništa. Oni se prave da ih se to ne tiče. Slikavaju se po loži i time pokazuju da ih podržavaju. A problem je lako rješiv. Ako je politika mogla ekspresno vratiti reprezentaciju u Split, onda može srediti i ovo. No, politika od tog bježi - smatra Gruić.

Što dalje? Koje su opcije?

- Ili će se ugasiti Hajduk i navijači ili će ljudi iz HNS-a otići sa svojih funkcija. Nema suživota, nema treće opcije! HNS nije učinio ništa da se približi Hajduku. I dalje se izruguju. Lokomotiva je najočitiji primjer. Samo pokazuju mišiće i poručuju da im nitko ne može ništa.

Koji su sljedeći koraci, neki novi prosvjed(i)?

- Nema smisla ponavljati, sve smo rekli što smo imali i nitko nije reagirao na naše poruke i zahtjeve. Oni koji mogu, ne vide problem. Nekomu očito odgovara ovakvo stanje, inače bi se potrudili promijeniti nešto nabolje.

Hajduk je u ovoj borbi sam, podvlači Gruić.

- Hajduk je na jednoj strani, a svih devet ostalih klubova na drugoj. Oni se ne zamjeraju onome tko vodi glavnu riječ, njima to paše. Samo se Hajduk buni, ali zapravo ovi ostali rade na svoju štetu. Publike nema, a nastoje prikazati kao uspjeh kada reprezentaciju dođe gledati deset tisuća gledatelja. Ali njih to nije briga.

Reprezentacija je posebna priča, kao i imenovanje novog izbornika.

- Ne znam jesu li uopće razgovarali s kim osim s Čačićem. Stvorili su priču da je Vulić kandidat, ali koliko vidim s njim uopće nisu pričali. Čovjek je ostao razočaran. To nema veze sa strukom, postigli su i to da reprezentaciju više nitko ne želi gledati. Zato su stadioni prazni, svi su nemoćni i u apatiji. Stvorili su odbojnost prema reprezentaciji.

Gruić je za kraj prokomentirao i "pressicu" Brune Marića.

- On uopće nije priznao pogrešku. Sročio je neki tekst isprike u koju mi uopće ne vjerujemo. U doba ovakve tehnologije on kaže da nije ni pogledao snimku. A ja i cijela obitelj je pogledali! Sada možemo očekivati kompenzaciju i oštećivanje nekog drugog kluba na našu korist. Prozirne su to igre...

slobodnadalmacija.hr