Iz Širokog uoči kupa poručuju: Prekinuti Željezničarov fenomenalni niz

Marijan Bloudek trener, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, finale kupa, NK Široki Brijeg, Marijan Bloudek trener, FK Željezničar, KUP BIH, NK Široki Brijeg, Marijan Bloudek trener, NK Široki Brijeg, Marijan Bloudek trener

... pobjedu i osvajanje Kupa“, izjavio je na konferenciji za novinare Marijan Bloudek, šef stručnog stožera Širokog Brijega. „Imamo kvalitetu, igramo dopadljiv nogomet, u usponu smo. Nadam se da će naši igrači, koji su došli i u realizatorsku formu, prekinuti fenomenalni niz Guše i Željezničara od 15 utakmica bez primljenog zgoditka i 27 utakmica bez poraza i da ćemo na Grbavici slaviti", dodao je Bloudek, uz zaključak kako Široki Brijeg ni u prvoj finalnoj utakmici Kupa BiH u srijedu (stadion Grbavica, 18.30 sati) neće odstupiti od svog načina igre koji se pokazao uspješnim i efikasnim ovog proljeća, odnosno pokušat će igrati napadački, za gol više.

„Mislim da je ovo jedna od najvažnijih utakmica sezone, kako nama, tako i Željezničaru. Oni su favoriti, jer igraju kod kuće. Vjerujem da ćemo odigrati jednu dopadljivu utakmicu u kojoj će moći uživati gledatelji na tribinama Grbavice kao i oni pored malih ekrana. Njihovi rekordi su za svaku pohvalu, ali mi idemo pokazati da znamo igrati, da možemo zabiti gol. A u obrani smo 'rame uz rame' s njima, pokazuju to rezultati i gol-razlika", kazao je vratar Širokog Brijega Luka Bilobrk. Govoreći o rezultatu koji priželjkuje u prvom susretu finala Kupa Bilobrk je kazao kako bi bilo „najgore izgubiti 0:1" te izrazio uvjerenje kako će Široki Brijeg ipak zabiti gol na Grbavici i polučiti pozitivan rezultat.

Istaknuo je i kako će ovo biti potpuno drukčija utakmica u odnosu na onu iz 16. kola, kada je bilo gotovo nemoguće igrati po očajnom terenu i kada se morala „preskakati" igra, što sada, vjeruje, neće biti slučaj pa će Wagner i društvo moći prikazati svu raskoš svog talenta.
Upitni su nastupi Bajana i Serdarušića, otprije su izvan konkurencije Džidić i Jurčević, a svi ostali na raspolaganju su Bloudeku.
Predsjednik Upravnog odbora NK Široki Brijeg Zlatan Mijo Jelić izrazio je nadu da suci neće utjecati na rezultat kao što je to bio slučaj prošle sezone u polufinalnim dvobojima istih suparnika kada je Široki Brijeg drastično oštećen.

Inače, prvi dvoboj finala Kupa BiH igraju i juniori Širokog Brijega. Dvoboj s vršnjacima iz Borca na rasporedu je u četvrtak, 26. travnja u 16,30 sati u Banjoj Luci.

nk-širokibrijeg.com