Iz mirovine u španjolski Deportivo?

Stipe Pletikosa, Celtic, Stipe Pletikosa, Celtic, Stipe Pletikosa, interview, Vatreni, Niko Kovač, Stipe Pletikosa, vratar, nogomet, Stipe Pletikosa, vratar, deportivo
Bivši vratar hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa (36), koji je od ljeta bez kluba, mogao bi ove zime prijeći u šestoplasiranu momčad španjolskog prvenstva Deportivo iz La Coruñe kako bi zamijenio ozlijeđenog čuvara mreže Fabricia Agosta, javljaju španjolski mediji.

Agosto, kojem ugovor istječe na kraju sezone, slomio je križne ligamente koljena te bi zbog operacije mogao biti izvan terena šest mjeseci.

„Vodstvo Deportiva već je počelo raditi na dovođenju veterana te će mu na početku dati jednogodišnji ugovor s automatskom mogućnošću produljenja ukoliko zadovolji trenere. Pregovori između kluba i Pletikose su uznapredovali pa ostaje za vidjeti da li će postići sporazum za dolazak u siječnju", piše nogometni portal La tarjeta blanca.

Istu vijest donosi i radijska postaja COPE čiji komentatori napominju da bi Pletikosa dolaskom u Španjolsku „mogao vratiti ime" i izboriti odlazak na Europsko prvenstvo. Prvi vratar Deportiva je trenutačno 33-godišnji Argentinac German Lux.

Pletikosa, 1,93 metara visoki vratar, bez kluba je od srpnja, a prije toga je četiri sezone branio u ruskom Rostovu. Ranije je bio među vratnicama moskovskog Spartaka, Tottenhama, Šahtara i Hajduka.

Deportivo se s 23 boda nalazi na šestom mjestu španjolskog prvenstva te ima 12 bodova manje od vodeće Barcelone.

Hina