Ivo Ištuk: Žal za propuštenim

NK Široki Brijeg, kup uefa, NK Široki Brijeg

Austrijanci su pobjedom u Širokom od 1:0 anulirali nepovoljnih 2:2 sa svoga stadiona.

- Nakon prespavane noći, poraz je još teži. Posebno jer smo napravili sve što smo mogli, hrabro ušli u utakmicu, napravili početni pritisak i dvije prilike, koje nismo iskoristili. Imali smo kasnije i igrača više, a primili pogodak iz prekida, koji se nije ni činio toliko opasnom situacijom, vraća film trener Širokog Ivo Ištuk.

Na dobru prvu utakmicu i pozitivan rezultat, uz dva gola u gostima, Širokobriježanima se nadovezalo i dobro prvo poluvrijeme u kojem nisu dopustili Austrijancima da naprave niti jednu priliku.

- Ono na čemu sam posebno inzistirao jest da moramo postići i na svom terenu pogodak, kako bismo prošli dalje. Jer jednostavno je vrlo teško braniti se svih 90 minuta. Na kraju se upravo to pokazalo točnim. Nismo uspjeli, a dva puta smo pogodili vratnicu, napominje Ištuk za Dnevni list.

Ukupno gledajući, Širokobriježani su svoj europski cilj ispunili mnogo ranije, prolaskom prvog pretkola, gdje su bili bolji od ljubljanske Olimpije.

- Ispunili smo naše planove i zbog toga nemam nikakvih zamjerki. Ostaje samo žal što nam se nije malo više posrećilo protiv Austrije. Protiv kluba s takvom tradicijom, prolazak dalje bi bila stvarno senzacija, smatra Ištuk.

Osim toga, Široki se izuzetno predstavio u Europi, dominantnim igrama protiv Slovenaca, te nastupom protiv Austrije koji je cijelo vrijeme ukazivao na to kako je upravo Ištukova momčad bliže idućem pretkolu.

- Od Olimpije smo bili bolji, dok smo Austrijancima parirali. Ipak se radi o kvalitetnijem protivniku, uz veći kapacitet tjelesne spreme, što se moglo primijetiti na terenu. Zbog toga nije mala stvar činjenica kako im nismo dopustili da naprave niti jednu priliku u prvom poluvremenu. Bila je ovo sveukupno jedna lijepa epizoda i veliko iskustvo, gdje smo lijepo prezentirali klub i grad, te potvrdili kvalitetu, govori Ištuk.

Vrlo brzo slijedi povratak obvezama u domaćem prvenstvu, koje započinje 31. srpnja. Već jučer u jutro nogometaši Širokog su imali novi redoviti trening.

- Nastojat ćemo sve ovo zaboraviti do ponedjeljka i okrenuti se Premier ligi BiH i Banjoj Luci, gdje igramo svoju prvu ovosezonsku prvenstvenu utakmicu. Želimo sebi osigurati da i sljedeće godine igramo u Europi, rekao je za Dnevni list trener Širokog Brijega Ivo Ištuk.