Ivica Osim odlazi iz Nogometnog saveza BiH

Ivica Osim, nogometni savez BIH, Ivica Osim, Milorad Dodik, nogometni savez BIH, Ivica Osim, NS BIH, Ivica Osim, Safet Sušić, Ivica Osim, BIH
Osim neće imati neku drugu funkciju u strukturama nogometne organizacije. Ovu odluku Osim je priopćio u intervjuu u jutrošnjoj emisiji  Radija Bosne i Hercegovine.

Prije godinu i po dana, kada je bio suspendiran Savez, klubovi i reprezentacija, FIFA i UEFA su imenovale Ivicu Osima za predsjednika Povjerenstva za normalizaciju NSBiH.
"Ja smatram da je učinjeno ono što je trebalo učiniti. Skinuta je suspenzija, uspjeli smo omogućiti reprezentaciji i klubovima da se natječu. Također smo uspjeli da stabiliziramo financijsku situaciju u Savezu", istakao je Osim.

Prilikom nedavne posjete NSBiH Michel Platini, predsjednik UEFA-e, odao je priznanje i podršku Komitetu za normalizaciju kao i njegovom prvom čovjeku Ivici Osimu. Platini je rekao da je nogometna organizacija Bosne i Hercegovine spašena od propasti.
Skupština NSBiH na kojoj će biti izabran predsjednik i dva potpredsjednika, te Izvršni odbor, bit će održana 13. prosinca. Osim se nije kandidirao ni za jednu od ovih funkcija.