Ivica Osim dobitnik nagrade Osoba 2013. godine u regiji i nagrade za životno djelo

Ivica Osim
Istovremeno, Osimu je uručena i nagrada za životno djelo, kao zahvalnost za sveukupne rezultate rada, od genijalnog nogometaša, trenera širom svijeta, izbornika, dopredsjednika Odbora za normalizaciju nogometa u BiH.

''Kruna njegovog uspjeha, nakon sjajnih nogometnih, trenerskih i izborničkih podviga, je što je, uz pomoć svojih suradnika, također nogometnih genija, zvijezda i fanatika uspješno "poredao kockice" u Nogometnom savezu BiH, na taj način osigurao uvjete za sjajne igre BiH i uz odlično vođenje reprezentacije od Safeta Sušića i Saveza.

Svi oni zajedno su osiguralii da, na radost svih Bosanaca i Hercegovaca i mnogih prijatelja u svijetu, dogodine našu A reprezentaciju gledamo na svjetskom prvenstvu u Brazilu'', istaknuo je Pane Škrbić, predsjednik Regionalne agencije za dodjelu nagrade najuspješnijim ljudima u regionu jugoistočne i srednje Europe, koji je ovu visoku nagradu uručio.

U znak zahvalnosti Škrbić je Ivici Osimu uručio i umjetničku sliku Mersada Berbera.

Između ostalih, današnjoj svečnosti u hotelu "Europa" nazočili su i izbornik nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić i kapetan Emir Spahić.

Prethodnih godina nagrada "Osoba godine regije" uručena je predsjednicima Hrvatske i Crne Gore Ivi Josipoviću i Filipu Vujanoviću.

Fena