Ivanković: Cilj nam je zadržati se pri vrhu prvenstvene ljestvice do zimske stanke

NK Široki Brijeg
Išli smo na pobjedu. Ali s obzirom na razvoj situacije, moramo bili zadovoljni jer smo izjednačili tek u 93. minuti. U prvom poluvremenu imali smo neke prigode, ali nismo zabili. Mogao je i Čelik zabiti još jedan pogodak i "dokrajčiti" nas, ali je Luka Bilobrk bio na visini zadatka - rekao nam je Jure Ivanković, jedan od pomoćnika trenera Goce Sedloskog. Jure se na kraju prošle sezone neočekivano oprostio od aktivnoga igranja, s obzirom na "niske" godine (rođen 1985. godine), ali nam je više puta rekao da je gotovo i da nema povratka:

- U Zenici smo zadovoljni načinom kako je momčad odigrala drugo poluvrijeme. Stisnuli smo domaćine, nismo im dali disati, nizali smo prigode. Posrećilo nam se izjednačiti u nadoknadi vremena. Danas ćemo analizirati utakmicu i vidjeti što moramo popraviti.

A što je bilo dobro, pitali smo:

- Prije svega, zadovoljni smo igrom mladih igrača. Mateo Marić odigrao je zapaženo svih 90 minuta. Stipe Jurić poluvrijeme, a Bože Vukoja dvadesetak minuta. Sva trojica pokazali su kako na njih i ubuduće možemo računati. Nego, najveći problem i dalje je realizacija. Pokušat ćemo u zimskoj stanci pronaći pravoga napadača, a do tada raditi što ozbiljnije. Čeka nas još jedno teško gostovanje, utakmica protiv Radnika u subotu. Srećom, nemamo problema s kartonima, a i zdravstveno je stanje povoljno. Samo Dino Ćorić ima nekih problema, ali i on će vjerojatno biti spreman. Ne bude li, tu je Josip Ćorluka, koji je u prvom dijelu sezone bio među našim najboljim igračima...

Na pitanje kada će za nastup konkurirati Petar Franjić, koji je na Pecaru stigao sredinom jeseni iz Domžala, Ivanković kaže:

- Franjić je sanirao ozljedu, radi s ostalima, ali u Bijeljini još neće konkurirati za nastup. Ali hoće nakon sljedeće stanke. On i teže ozlijeđeni Tomislav Turčin sigurno će nam biti važna pojačanja na proljeće. Samo da do tada ostanemo pri vrhu. Nego, sada smo koncentrirani samo na utakmicu u Bijeljini.

Vecernji.ba