Ivan Rakitić: Treba nam savršena izvedba, dat ćemo sve od sebe

Njemačka liga, Njemačka liga, Ivan Rakitić, Vatreni, Vedran Ćorluka, Ivan Rakitić, Sevilla, Atletico Madrid, Ivan Rakitić, Manchester United, Ivan Rakitić, FC Barcelona, Ivan Rakitić, Hrvatska, SP Brazil, Ivan Rakitić, Hrvatska, Ivan Rakitić, FC Barcelona, Ivan Rakitić, Sevilla, Hrvatska zemlja, italija, problemi, Niko Kovač, Ivan Rakitić
"Proveo sam prelijepe godine u Sevilli, doživio sam nešto što mnogi nogometaši nikada ne dožive. Zavolio sam taj klub, navijače i grad i zahvalan sam klubu na svemu. S druge strane, presretan sam što mogu napraviti novi korak u karijeri, u jednom od najvećih klubova na svijetu. Ljudi iz Barcelone bili su vrlo konkretni od prvog dana", prokomentirao je.

No, Rakitić je u potpunosti usredotočen na nastupe za nacionalnu selekciju i presudni okršaj s Meksikancima u ponedjeljak.

"Mogli bi odlučivati detalji, poput prekida ili protunapada. Meksiko je motorična momčad i morat ćemo se gusto postaviti. Izbornik je već rekao, kao u šahu, tko drži sredinu, drži i konce igre. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača i možemo se nametnuti", najavio je.

"Meksiko igra dobar nogomet, u obrani kao i u napadu. Bit će nam teško, ali želimo proći skupinu. Osim toga, Meksikanci moraju razmišljati i o nama. Pritisak je sličan kao i na otvaranju protiv Brazila, treba nam savršena izvedba", dodao je Rakitić.

Hrvatska će morati ponuditi maksimalni angažman želi li ostvariti svoj cilj i plasirati se u drugi krug.

"Jasno je da ćemo dati sve od sebe, znamo da nam treba pobjeda. Moramo biti spremni od početka do kraja, ne moramo pobijediti u prvih pet minuta. Moramo biti čvrsti da otežamo Meksiku put do našeg gola", kaže.

Hrvatska dobro raspoložena odlazi na put u Recife, naglasio je Ivan Rakitić:

"Opušteni smo, grč bi nam oduzimao snagu, a moramo biti maksimalno spremni. Razgovaramo i o drugim stvarima".

hns