Ivan Rakitić postaje nasljednik Steven Gerrarda?

Ivan Rakitić, transfer, Ivan Rakitić, Vezni igrač, kapetan Seville, Pena Sevillista Puerta Osario, Ivan Rakitić, FC Barcelona, Ivan Rakitić, barcelona, Hrvatska zemlja, Ivan Rakitić, Real Madrid, FC Barcelona, Ivan Rakitić,  Ugljan, huligani, IVAN RAKTIĆ, Ivan Rakitić, otok ugljen , napad, Policijski dužnosnici, IVAN RAKTIĆ, Ivan Rakitić, Juventus, FC Barcelona, Ivan Rakitić, Hrvatska zemlja, Ivan Rakitić, Ivan Rakitić, Hrvatska reprezentacija, Svjetsko prvenstvo u Rusiji , Hrvatska reprezentacija, Ivan Rakitić
Ivanov forte su prekidi i sjajan udarac, ali u prvom ga redu krasi ono što na čuvenom Kopu najviše cijene - karakter i gard.

 »Juventus«, »Inter«, »Liverpool«, »Chelsea«, »Manchester United«... Ima ih još, uopće nema sumnje. Ivan Rakitić ove je jeseni postao tražena roba. Veznjak »kockastih« kao kapetan »Seville« igra sezonu karijere i zaista nema razloga sumnjati u izvor »Daily Mirrora« koji tvrdi da se »vragovi«, »redsi« i »penzioneri« kane utrkivati već u siječanjskom prijelaznom roku.

Početna cijena? Navodno 40 milijuna eura! I puno i malo. Kako se uzme. Rakitić je ove sezone u dresu »Seville« odigrao 24 utakmice, postigao devet pogodaka i upisao 11 asistencija. Sasvim dovoljno da »otočani« zagrizu do daske.

Na Lukinom tragu

Rakitić se otprilike nalazi tamo gdje je bio Luka Modrić prije dvije godine. Tri velika engleska kluba bacili su oko na hrvatskog »plavokosog anđela«, slavni Sir Alex Ferguson bio je najglasniji u »izljevima ljubavi«, ali veliki trgovac i vlasnik »Tottenhama« Daniel Levy podigao je cijenu i na kraju se dogovorio s »Realom«. Trakavica je trajala cijelo ljeto, obje su strane licitirale, dizale i spuštale cijenu, Modrić je bojkotirao pripreme, ali transfer je na kraju zgotovljen na obostrano zadovoljstvo. Rakitićev transfer još uvijek »visi u zraku«, čelnici »Seville«, svjesni činjenice da hrvatski veznjak svojim igrama vraća momčad prema vrhu španjolske nogometne piramide, silno žele produljiti ugovor koji istječe 2015. godine. Pogotovo uslijed činjenice da su ljetos prodali najvažnije igrače Jesusa Navasa i Alvara Negreda »Manchester Cityju«. Jedno je sigurno, Rakitić je, poput Navasa i Negreda, prerastao Sevillu. Klub s Anfielda je otišao najdalje, preko svojih menadžera izvjesio cijenu od 40 milijuna eura. Ivan bi trebao biti idealna zamjena za kapetana Stevena Gerrarda, koji će iduće godine navršiti 34 godine.

Modrićevi transferi

Što to ima Rakitić da bi u dogledno vrijeme postao Gerrardov nasljednik? Ivan Rakitić ove je sezone bez konkurencije najbolji igrač »Seville«. Ivanov forte su prekidi i sjajan udarac, ali u prvom ga redu krasi ono što na čuvenom Kopu najviše cijene - karakter i gard. Rakitić i kad igra lošije na terenu izgleda goropadnije, jer ima gard pobjednika koji nikome ne priznaje da je bolji.

Vrijeme će pokazati hoće li Rakitić uskoro osvanuti na prvom mjestu ljestvice najunosnijih transfera hrvatskih nogometaša svih vremena. Prve dvije pozicije još uvijek drži Luka Modrić, za kojega je madridski »Real« kad je zadnjega dana prijelaznoga roka u kolovozu 2012. godine napuštao »Tottenham« platio 27 milijuna eura, a »Dinamo« kad je 2008. godine odlazio na White Hart lane inkasirao 21 milijun eura. Mandžukićev transfer iz »Wolfsburga« u »Bayern« (15 milijuna eura) prošloga ljeta će sigurno nadmašiti.

novilist.hr