Ivan Rakitić: Od mene se očekuje čudo!

Nisu oni ništa posebno. S Rakitićem i Lovrenom u sastavu sigurno možemo proći Španjolce, uvjeren je Arijan Ademi.
Njegov suigrač iz Dinama Ivan Tomečak bio je jedan od naših najboljih igrača u Burgosu.
- Njihova obrana je slaba karika. Pod velikim su pritiskom i cijelo vrijeme igraju u strahu - kaže hrvatski veznjak i nastavlja:
- Trebamo zaustaviti njihovu veznu liniju. Ne bismo trebali 'srljati'. Trebamo biti strpljivi jer nas 1-0 vodi na Euro. Važno je ne primiti gol, a nešto će nam valjda i ući. Vrijeme je da nas malo 'pomazi' sreća. U Burgosu je sve bilo na strani domaćina.
Ivan Rakitić bit će veliko pojačanje naše mlade vrste. U utakmicama u skupini veznjak Schalkea bio je naš najbolji igrač.
- Čujem da dečki od mene očekuju čudo. Nadam se da ih neću razočarati - rekao je Raketa, kojemu nakon nastupa za A selekciju u Izraelu nije problem zaigrati i za mlade.
- Bitno je samo da igram za Hrvatsku. To me čini neizmjerno sretnim. Uopće nije bitno je li to A ili U-21 reprezentacija.
Ivan Kelava imao je mnogo posla u prvoj utakmici. Primio je dva gola, ali tvrdi da Španjolci baš i nisu 'svemirski brod'.
- Mi smo se s njima odlično nosili. Mogli smo i dobiti tu utakmicu. Nažalost, nije bilo sreće, ali ćemo ih zato u Varaždinu dobiti - izjavio je Dinamov golman Kelava.
Hrvatska je u Varaždinu lako slavila protiv Srbije koju su predvodili igrači Chelseaja Matić i Rajković. Ako su mogli biti bolji od igrača Chelseaja, vjerujemo da mogu biti bolji i od zvijezda Barcelone, Atletica i Valencije...

ŠKOLNIK, KALINIĆ I VRSALJKO NE MOGU IGRATI
Ovaj trojac u Španjolskoj dobio je parne žute kartone. Ladiću će najveći problem biti lijeva strana obrane jer je Šime Vrsaljko u prvoj utakmici odlično čuvao Bojana Krkića. Kalinića će u napadu zamijeniti Perišić iz Bruggea.

Hrvatska: Kelava - Jozinović, Lovren, Maloča, Vida - Ademi, Jajalo, Rakitić, Badelj, Tomečak - Perišić

Španjolska: De Gea - Angel, San Jose, Dominguez, Azpilicueta - Mata, Parejo, Thiago, Krkić - Lopez, Jeffren

izvor: 24sata.hr