Ivan Rakitić: Naviknut sam na glasine

Ivan Rakitić, Ivan Rakitić, Ivan Rakitić, FIFPro, Ivan Rakitić, rodrigo bantacur, barcelona, Ivan Rakitić, Ivan Rakitić, Ivan Dodig, Ivan Rakitić, Ivan Rakitić, barcelona, Ivan Rakitić, FC Barcelona, Ivan Rakitić, barcelona, FC Barcelona

Dolazak Nizozemca Frenkiea de Jonga i potpisivanje novog, petogodišnjeg ugovora Sergia Busquetsa samo su osnažili brojne glasine koje se vežu oko imena hrvatskog veznjaka. već danima ga se seli od Manchester Uniteda do PSG-a i Juventusa.

"Smetaju li me glasnije ? Ne," kazao je Rakitić na novinarskoj konferenciji u Tokiju gdje Barcu u utorak očekuje utakmica protiv Chelsea na Rakuten kupu, a četiri dana kasnije i ogled protiv Vissel Kobea.

"Moramo shvatiti da nogomet tako funkcionira. Na neki način to me također, ispunjava ponosom, jer ako drugi klubovi pitaju za mene to je zato što radim stvari jako dobro."

Rakitić je kazao kako jednostavno pokušava uživati ​​u nogometu u Barceloni i ne zamara se nagađanjima o tome hoće li napustiti Cam Nou. Dodao je i kako uživa u Japanu na koji ima sjajne uspomene.

"Zadovoljstvo je biti ovdje u Japanu. Imamo sjajne uspomene na Svjetsko klupsko prvenstvo 2015. Ovdje imamo puno obožavatelja i zadovoljstvo mi je to podijeliti s njima. Radujem se i utakmicama koje slijede, posebno protiv Kobea u čijim redovima igraju Andreas Iniesta, David Villa i Sergi Sampera, koji su bili dio Barcelonine obitelji."

Rakitić je otkrio kako mu je Iniesta jedan od najboljih prijatelja u svijetu nogometa.

"Bit će posebno, ali i malo čudno suočiti se s Iniestom, Villom i Samperom. Oni nas vrlo dobro poznaju i htjeti će odigrati dobru utakmicu. Iniesta je jedan od mojih najboljih prijatelja u svijetu nogometa," naglasio je 'Raketa'.

Barcelona je prošle sezone osvojila naslov španjolskog prvaka, ali i ispala od Liverpoola u polufinalu Lige prvaka nakon što je u prvom susretu slavila 3-0, ali na Anfieldu izgubila sa 0-4.

"Novi igrači su motivirani za osvajanje Lige prvaka. Znamo koje smo pogreške napravili i sada moramo gledati u budućnost. Znam da ćemo ove sezone biti bolji nego prošle sezone," poručio je Rakitić koji je u Barcelonu stigao 2014. iz Seville.

U dresu katalonskog velikana upisao je 268 nastupa i postigao 35 golova osvojivši ukupno 13 trofeja pri čemu Ligu prvaka (2015) i četiri španjolska naslova prvaka.

hr.n1info.com