Ivan Rakitić: 'Moja je obitelj duboko proživljavala rat, nedostaje mi'

Njemačka liga, Njemačka liga, Ivan Rakitić, Vatreni, Vedran Ćorluka, Ivan Rakitić, Sevilla, Atletico Madrid, Ivan Rakitić, Manchester United, Ivan Rakitić, FC Barcelona, Ivan Rakitić, Hrvatska, SP Brazil, Ivan Rakitić, Hrvatska, Ivan Rakitić, FC Barcelona, Ivan Rakitić, Sevilla, Hrvatska zemlja, italija, problemi, Niko Kovač, Ivan Rakitić
Treninzi su naporni i na pravom smo putu, rekao je Ivan Rakitić, novi igrač Barcelone, u intervjuu za katalonski radio RAC 1.

Rad s novim trenerom Luisom Enriqueom Raketa je usporedio s onim bivšeg trenera u Sevilli Unaija Emeryja rekavši kako imaju sličnu ideju igre. No u Barçi ipak ima dvojicu suigrača koji čine razliku.

- Divim se Xaviju po svemu, pravi je gospodin. Vrlo je teško igrati protiv njega jer zna diktirati ritam utakmice, igrač je najviše klase i savršeni kapetan. Iniesta daje lopte kakve nitko drugi ne može, uživam igrati uz njega - izjavio je te otkrio da uči katalonski jezik koji je po mnogočemu različit od španjolskog.

Povezanost sa Švicarskom kod hrvatskog reprezentativca velika je. Iako je nastupao za tamošnju U-21 reprezentaciju, srcem je odlučio igrati za Hrvatsku te cijeni Švicarce "zbog svega što su napravili za njega". Voditeljicu je zanimalo kako je Ivan proživljavao ratne godine u Hrvatskoj za boravka u inozemstvu.

- Bio sam u Švicarskoj i nisam proživio rat kao neki drugi, ali sjećam se da sam sa 6-7 godina nosio municiju po kući. Moja ga je obitelj duboko proživljavala.