Ivan Peko: Zaobiđu li me ozljede, nema razloga da ne nastavim gdje sam stao

ivan peko
Jasno, veliku ulogu odigrala su i pojačanja, a među njima pojedini igrači posebno su istakli, dok neki drugi tek trebaju dati svoj obol. Jedan od njih je i povratnik Pod Bijeli brijeg nakon godina izbivanja, Ivan Peko.

Miloš Filipović, Miloš Žeravica, Goran Zakarić, Jasmin Mešanović, Neven Laštro i na kraju Ivan Peko. Sve odreda nova imena u redovima Plemića koji su se ciljano pojačavali, s čime su htjeli naglasiti da se i ove sezone namjeravaju boriti za sami vrh. Prvi pet igrača u nizu već su zaigrali u dresu s lentom i pokazali da u Mostar nisu došli samo kao prinove, a šesti, Peko, tek treba zaigrati. Hoće li to biti već za vikend protiv Travnika, još ćemo vidjeti, no on je stigao spreman i željan igre - odlučan je nastaviti igrati u formi koju je u završnici prošle sezone pokazivao u redovima Širokog Brijega.

- Gledajući čitavu prošli sezonu, zbog ozljeda je teško bilo igrati u kontinuitetu, ali zimus sam prošao čitave pripreme i dobro sam se osjećao..., što će nadam se biti slučaj i u Zrinjskom. Ostanem li zdrav, ne vidim razloga zašto ne bi nastavio dobro igrati, rekao nam je 25-godišnji Peko koji se najbolje snalazi na desnom krilu.
U Mostaru nije dugo, tek u subotu službeno je obznanjeno da je novi igrač Plemića, no vrlo dobro zna gdje je došao..., a jasno mu je i da ga čeka jaka konkurencija.

- Iza mene je tek nekoliko treninga, ali već sada mi je jasno da smo dosta kvalitetni, posebno u sredini i prema naprijed. Što se konkurencije tiče, da, jaka je, ali bolje da je tako..., a na treneru je da odluči tko će igrati. Sigurno je da nam je potreban širok kadar, jer pred nama je osamnaest utakmica do kraja godine, a sigurno će doći ozljede i kartoni.

Zanimljivo je i to da je Peko treći bivši igrač Širokog pristigao ovog ljeta u Zrinjski - Zakarić je bio jedan od najvažnijih igrača tima s Pecare, Laštro, koji je u 2. kolu pogodio za trijumf u Zvorniku, stigao je iz Osijeka, prethodno kojem je prošle sezone igrao i u Širokom...

- Normalno je da igrači idu iz Širokog u Zrinjski i obratno, ali eto ovog se ljeta dogodilo to da smo trojica koja smo ranije igrala za Široki stigla u Mostar. To mi pomaže, ali i pored njih 60-70 posto kadra poznavao sam od ranije. I ostali dečki su OK, nije bilo problema kod prilagodbe.
Nije siguran hoće li za vikend debitirati, no zna da je Zrinjski do sada obavio sjajan posao.
- Nisam gledao utakmicu u Zvorniku, ali to da smo pobijedili s igračem manje dosta govori. Šest bodova iz prve dvije utakmice, nije moglo bolje.
Slijedi Travnik, a onda gostovanje Sarajevu, pa dva vezana duela protiv Širokog i Čelika.
- Najopasnije je unaprijed upisivati bodove, nikoga se ne smije podcijeniti pa ni Travnik. Ali jasno je da ćemo napraviti sve da bi što mirniji dočekali derbije koji će uslijediti.

Poraz Sarajeva? To je ništa...

Prvak i viceprvak, Sarajevo i Željezničar, nisu najbolje otvorili novu sezonu. Sarajevo je nakon što je razbilo Drinu poraženo kod Travnika, Željo je poražen u oba duela, protiv Borca te Radnika na Grbavici. Peko te rezultate nije doživio kao šok.
- Poraz Sarajeva? To je ništa. Prvenstvo je dugo. Evo recimo Široki je prošle sezone devet kola prije kraja imao sedam bodova prednosti pa je na kraju ostao bez Europe. Ni Želju nikako ne treba otpisivati, u njihovom slučaju Europa je uzela danak. Široki? Ima dobru ekipu, dobro su se pojačali i sigurno će se boriti za vrh, rekao je novi krilni ofenzivac Plemića.

Dnevni list