Ivan Lendrić : Zaslužio sam povratak na Poljud

Ivan Lendrić, Hajduk, HŠK Zrinjski, Ivan Lendrić, HŠK Zrinjski, Hajduk, HNK Tomislav, Ivan Lendrić, Ivan Lendrić, Hajduk, HŠK Zrinjski, Ivan Lendrić, Hajduk
Pogotkom u ogledu mladih reprezentacija Hrvatske i Slovenije u Zaprešiću (2:1) opet je u žižu javnosti došla mogućnosti da se devetnaestogodišnji golgeter, koji je ove jeseni već 12 puta našao put do protivničke mreže, već ove zime vrati na Poljud.

Lendrić je ljetos u Mostar otišao na jednogodišnju posudbu, točnije po opciji šest plus šest mjeseci, no česti manjak napadača među ‘bijelima' (bolest Ahmada Sharbinija, povremeni problemi s ozljedama i bolesti Duje Čopa) te dojmljiv učinak natjerao je klub na razmišljanje.

Na posljednjem prvenstvenom susretu protiv Širokog Brijega u kojem je zabio prvi pogodak svoje momčadi (4:3), Lendrića je pratio i klupski skaut Ivica Matković.

- Igrama sam, vjerujem, povratak na Poljud možda i zaslužio, ali nije na meni odluka. Želio bih se vratiti, no ako Hajduk i bude za to, mislim da će posljednju riječ ipak reći Zrinjski. Da smo pri vrhu tablice možda bi me u klubu pustili, a ovako... - pojasnio je Lendrić koji je ponajbolji igrač momčadi iz Mostara ove polusezone, no koja je ipak na 14. mjestu Premier lige, tik iznad dvojca na mjestima koja vode u niži rang.

Po isteku jesenskog dijela prvenstva se vraća u Split. Za stalno ili privremeno, tek ćemo vidjeti.

- Treba biti strpljiv s nama mladim igračima. Ne bih volio izgubiti minutažu, a pitanje je koliko bih prigodu dobio u Hajduku, bi li nakon jedne ili dvije lošije utakmice pao u drugi plan. Međutim, ne želim puno ni razmišljati o svemu. Moje je da govorim na terenu - rekao je Lendrić koji je posljednjih mjeseci dosta ‘pričao'.

Uz sedam prvenstvenih pogodaka, dodao je četiri u kupu, te ovaj reprezentativni u debiju za U-21 selekciju. Iako je na vratima Slovenije bio igrač jer se drugi vratar koji je u nastavku ušao u igru ozlijedio, i taj se pogodak piše.

- Meni je samo bitno zabiti gol, a nije bitno kome! (smijeh) Gol je gol. Debi nije mogao bolje proći. Možda smo mogli i bolje odigrati, ali smo malo podcijenili Slovence. Međutim, možemo mnogo bolje. Jezgru ove selekcije čine igrači koji su s U-19 reprezentacijom bili u polufinalu Europskog prvenstva i kada se uigramo uvjeren sam da ćemo biti sposobni za velike rezultate.

slobodna dalmacija