Ivan Lendrić pred potpisom za Bragu

Već ovog tjedna mogao bi preći u redove momčadi koja je prošle sezone igrala finale Europa lige. Iako je najavljivan kao veliko pojačanje za "bijele" 19-godišnji napadač želi otići jer smatra da se ove sezone neće naigrati u Hajduku.

Do sada su interes za njegove usluge iskazali belgijski Anderlecht i njemački HSV, no na kraju je sasvim izgledno da će Lendrić prijeći u redove portugalske momčadi.

Prošlu sezonu proveo je na posudbi u mostarskom Zrinjskom. Sam je tražio da ode u redove "Plemića" jer je želio igrati. Postao je najbolji strijelac BiH Premier lige sa 16 postignutih golova. Po povratku na Poljud priključio se pripremama Hajduka. Bljesnuo je na početku, međutim njegovo mjesto u napadu zauzeli su drugi. Sada će talentirani napadač vjerojatno napustiti redove Hajduka. Potrebna je još samo potvrda Nadzornog odbora. Braga će Hajduku isplatiti nešto manje od milijun eura, a kako je Lendrić izdanak omladinske škole, cjelokupna odšteta pripada klubu, piše dalmacijanews.

U dosadašnjoj karijeri davali su mu brojne epitete. Nazivali su ga "novi Žungul" i "solinski Torres". Lendrić je po statistici jedan od najdarovitijih mladih napadača od osnutka HNL-a. Drži i jedan rekord. Dok je bio u juniorima zabio je čak 42 gola u jednoj sezoni. Vrijeme će pokazati ponavlja li se slučaj "Perišić".