Ivan Lendrić: Dobro sam uradio što sam otišao u Zrinjski

Ivan Lendrić, Hajduk, HŠK Zrinjski, Ivan Lendrić, HŠK Zrinjski, Hajduk, HNK Tomislav, Ivan Lendrić, Ivan Lendrić, Hajduk, HŠK Zrinjski, Ivan Lendrić, Hajduk
o tome, a da tako bude pobrinuo se baš - Lendrić. Trener Krasimir Balakov izvadio ga je iz pričuve, dao mu je šansu, a Lendrić dva zabio i još barem dva - promašio...

No, šansu je prigrabio objeručke.
- Mislim da sam svojim radom zaslužio priliku, dosad su se rotirali napadači, ja sam strpljivo čekao. I radio. Nisam bio nestrpljiv, nisam ni u javnost izlazio kako čekam, nego sam radio i šutio. Znam da je to najbolje. I isplatilo se. Ulazio bih s klupe, sad sam počeo od prve minute. Nije mi bilo teško čekati. Znao sam, kad dođe prilika do mene, moram je maksimalno iskoristiti!

To je i uradio, zadovoljan je. Reporteri su ga potražili nakon svršetka utakmice na Šubićevcu, da im kaže svoje. Šibenik zadovoljan zbog dojma, a Hajduk zbog bodova i činjenice da se prigušena golgeterska raskoš Lendrića nije "ugasila" čekajući...

Sad se na zimu žurno prodaje Vukušić (Ukrajina, Rusija, Turska ...), čeka li vas onda čvršće mjesto u postavi, pitali smo.
- Ne znam tko se prodaje i ne mislim o tome. Ako i svi ostanemo na okupu smatram da imam svoje mjesto, poziciju i da se na mene može računati.

Kako mu je bilo čekati šansu, uslijedilo je.
- Naoružao sam se strpljenjem. Trener traži karakter, upornost, to mi se sviđa i to trener cijeni. Shvatio sam da moram biti strpljiv, a ne dolaziti propitkivati kad ću, šta ću... Moj posao su golovi, pa kad dođe red na mene, red je i da se pokažem!

Uspio je. Mogao je zadnjih dana kolovoza u Portugal, zvala je Braga.
- Ne žalim, sretan sam što sam ostao. Neprocjenjiv je osjećaj dati dva gola za Hajduk i pobijediti!

U Zrinjski stopama Modrića
Mostarski Zrinjski profilirao je i jednog Luku Modrića, a važna je etapa u razvoju hajdukovca Lendrića.
- Svakom mladom igraču koji ne igra savjetovao bih da krene na posudbu, na kaljenje, tamo gdje će redovito nastupati. Ja sam dobro uradio što sam jednu sezonu proveo u Zrinjskome.
U dresu mostarskih bijelih sa crvenom lentom postigao je 16 prvenstvenih i četiri gola u kupu BiH, ukupno 20!

Nije Torres, nije ničija kopija
Nije prvi put Lendrić meta mikrofona, još tamo u Marbelli predstavili smo ga kao - budućeg Torresa!
- Nisam ja Torres, samo mi se sviđa lakoća kojom zabija golove.

Sad Torresu teže ide.
- Ma, nisam ja ničija kopija - smije se.

U jakoj je konkurenciji u Hajduku, Vukušić, Ahmad Sharbini, Vuković...
- Ne želim se uspoređivati, svatko od njih ima svoje neosporne kvalitete - mudar je odgovor.

Skaut Džoni ‘kontra' sina svoga
Ivan Lendrić daje golove, čim se Ante Vukušić umori ili predahne, izađe iz igre. Obojica mladića rođenih ‘91. plod su kvalitetne potražnje skautske službe "bijelih", a posebno - Vilsona Džonija. Zapravo, Džoni se odavna smješka kako je na obojicu upozoravao, a da je time "zatvorio" vrata svome sinu - Ivanu Jakovu, također centarforu od velike produkcije golova, koji je "na čekanju" u juniorskom pogonu.

Doduše, Džoni junior tri je godine mlađi, pa za Ivana Jakova vrijeme tek radi... Ali, tata Džoni zna u šali reći kako je "skautirao u korist svoje štete, ali za Hajduk"! Skoro da i nije šala.

izvor: slobodna dalmacija