Ivan Krstanović: Igramo puno bolje, puno ofenzivnije nego jesenas

Ivan Krstanović
Napadač Ivan Krstanović vjeruje da su ove zime pokazali da imaju i argumente za takva očekivanja.

Samo u prvoj od dosada odigranih šest provjera Široki nije zabio. Nakon onih startnih 0:0 protiv Čapljine, tim s Pecare, od ove zime predvođen novim trenerom Goranom Sablićem, u četiri od pet provjera koje su uslijedile zabio je najmanje dva pogotka i tako nagovijestio dizanje u nastavku prvenstva. Posebno je raspoložen bio iskusni Ivan Krstanović koji je zabio KSV-u, Aluminiju te Veležovcima koje je matirao dva puta, od čega jednom s bijele točke.

- Zadovoljan sam golovima i svojim igrama ove zime, ali mogu ja puno bolje, vjerujem da ću se uspjeti podići za nekih dodatnih 20 do 30 posto, rekao nam je Krstanović koji ističe da iza njegovog buđenja stoji momčad koja igra drukčije nego jesenas.

- Igramo puno ofenzivnije, uvijek su u završnici tri ili četiri igrača, to je nešto na čemu trener Sablić inzistira. A kada se tako igra i meni je puno lakše. Sigurno da će mi biti lakše nego u prvom dijelu sezone u kojem sam postigao samo dva gola, s čime nikako ne mogu biti zadovoljan, istaknuo je.

Novi šef struke, ističe Ivan, donio je dosta toga dobroga.

- Jako sam ugodno iznenađen njegovim pristupom i načinom rada, a to govorim kao igrač koji je prošao dosta toga. Sigurno je da smo zahvaljujući njemu drukčija momčad od one iz prvog dijela prvenstva.

No, i njemu je itekako jasno da današnji Široki igra bolje zbog pojačanja koja su bila nužna - ove zime na Pecaru su sletjela četiri nova imena, Dejan Čabraja, Mario Marina, Matej Sivrić i povratnik Damir Zlomislić.

- Novi igrači pokazali su da su pojačanja. Generalno možemo biti zadovoljni kako smo djelovali u dosad odrađenim utakmicama, a jedan od glavnih razloga puno je bolji igrački kadar od onog iz prvog dijela sezone. Zbog toga sam optimističan da ćemo na proljeće ostvariti cilj.

A cilj je u Širokom - Europa. Trenutno, nakon 18 kola, ne djeluje baš da je ostvariv kroz prvenstvo, ali daleko od toga da su se Krstanović i društvo predali. Do podjele prvenstva na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak još su četiri proljetna kola, a Široki za šestom Slobodom zaostaje tri boda...

- Gledat ćemo samo sebe, a moglo bi pomoći i to što će Sloboda i Krupa imati nešto teži raspored. Ići ćemo korak po korak, a stvarno sam uvjeren da ćemo izboriti Ligu za prvaka i onda, nadam se, uplesti u borbu za Europu. A ne treba zaboraviti i na opciju Kupa.

Rivale ove zime nije posebno pratio, ali smatra da nije bilo ni potrebe...

- Iskren da budem, ne znam što se događalo u Slobodi. Pratio sam koliko sam mogao kroz medije, ali opet ponavljam - mi ćemo gledati samo sebe. Najvažnije će nam biti dobiti prvu utakmicu na otvaranju proljeća kod Metalleghea.

Borba za naslov? Bit će zanimljivo

Široki ove sezone nije u borbi za naslov, a Krstanović je uvjerenja da će rasplet prvenstva, prvi puta u dvokružnom formatu Lige 12, biti intrigantan. "Zrinjski se kao branitelj naslova i jesenski prvak opet pojačao, ali i ostali su, posebno Željezničar. Vjerujem da će biti jako zanimljivo. Mi možda nismo unutra, ali ako nam se ukaže prilika da se uključimo, to ćemo i učiniti", rekao je.

Dinamo će opet biti prvak

Krstanović je bivši igrač, a sada navijač Dinama za kojeg smatra da će ovog proljeća nadoknaditi minus u odnosu na vodeću Rijeku. "Uvjeren sam da će Dinamo opet biti prvak. Doveli su Sammira koji im je baš bio potreban da to malo uveže, a vjerujem da će se još pojačati. Isto tako, treba se sjetiti da je Rijeka vrlo rano ispala iz Europe, zbog čega se mogla fokusirati na prvenstvo, a u drugom dijelu će i Dinamo biti u toj poziciji."

Dnevni list