Ivan Čurjurić: Zrinjski je veliki klub i ispravno sam postupio što sam došao među Plemiće

Ivan Čurjurić , Stadion HŠK Zrinjski

Riječ je o nogometašu koji je gdje god je igrao ostavljao ostavljao dubok trag, tako da je njegov dolazak veliko pojačanje za Zrinjski. S Ivanom smo razgovarali o dolasku u Zrinjski, te o njegovim očekivanjima u dresu Plemića.

Za početak dobrodošlica u Zrinjski i Mostar?

"Zrinjski me dočekao stvarno na lijep način, ekipa me prihvatila od prvog dana i stvarno im hvala na tome".

Možeš li nam reći koliko si bio upoznat sa Zrinjskim prije dolaska u redove državnih prvaka?

"Sigurno da sam bio jako puno upoznat sa Zrinjskim i pratio ga u prvom djelu sezone u vidu konkurenta dok sam nosio dres Željezničara. Mislim da trofeji posljednjih sezona sve govori o kakvom se klupu radi u BH Premijer ligi".

Kako je u biti došlo do toga da napustiš Željezničar i dođeš u Zrinjski?

"Željezničar sam napustio zbog tako reći gotovog transfera u inozemstvo i ja sam inzistirao na odlasku, ali nažalost to se nije ostvarilo. Poslije toga ostao sam slobodan igrač i imao sam nekoliko ponuda iz hrvatske i premijer lige. Zrinjski mi se činio kao najbolja opcija sjeo sam s gospodinom Šulentom i tako reći sve dogovorio u 5 minuta i siguran sam da sam ispravno postupio".

Igrao si za veliki broj klubova u karijeri, pa koji je od njih u tebi ostavio najdublji trag? Ima li neka utakmica u karijeri za koju možeš reći da ti je najdraža?

Istina je da sam igrao u dosta klubova i za svaki klub vežu mu neka lijepa sjećanja dok mi je definitivno najdraža utakmica bila finale kupa Hajduk-Dinamo na prepunom Poljudu,  to se jednostavnno nikada u životune zaboravlja".

Kada se u Mostaru spomenu nogomet i Zadar odmah to asocira na Luku Modrića koji je praktički ovdje započeo svoju seniorsku karijeru. Nadaš li se i ti da ćeš u Zrinjskom ostaviti neki trag?

"Sigurno da znam put Luke Modrića, pa  tako i činjenicu  da je počeo seniorski nogomet bas u Zrinjskom. Zrinjski je veliki klub i sigurno da se može ostaviti trag samo u slučaju dobrih igara i naravno uz to trofeja jer ovaj klub i navijači su posljednjih godina navikli na to".

U biti u čemu je tajna Zadra da daje tako veliki broj sjajnih nogometaša?

"Istina da Zadar daje puno talenata. Imali smo na svjetskom prvenstvu čak 4 Zadranina (Modrić, Subašić, Vrsaljko i Livaković) što je zaista velika stvar,  a uz njih ima još sjajnih nogometaša koji igraju u ozbiljnim europskim klubovima. Nadam se da će se  nastaviti taj trend jer Zadar je oduvijek imao velike talente i stvarao velike igrače".

Vratimo se na Zrinjski i na pripreme, pa nam reci kako si se uklopio među Plemiće?

"Među Plemiće sam se uklopio dobro kao što sam i spomenuo na početku razgovora.. Radi se jako dobro svi igrači su u pogonu. Ima velik broj kvalitetnih igrača što je jako dobra stvar, konkurencija je velika i siguran sam da će naš šef naći najbolji način da svu tu kvalitetu maksimalno iskoristimo".

Igrao si zadnju sezonu za Želju. Poznaješ ligu, pa onako iskreno po tebi može li Zrinjski obraniti naslov prvaka?

"Tako je ligu poznajem i svaka utakmica je za nas bitna kao da je finale i s takvim pristupom sam siguran da imamo još puno toga reći u drugom djelu sezone".

Možemo li znati kakve su tvoje ambicije u Zrinjskom, ali i nakon toga?

"Moje ambicije su u Zrinjskom napraviti što bolji rezultat s klubom uz to će i moja igra biti cijenjena . Imam ugovor na godinu ipol dana i plan mi je odraditi ga do kraja jer zaista mi je lijepo u Mostaru i Zrinjskom".

Mostar je po mentalitetu sličan Dalmaciji. Sukladno tome i navijači Zrinjskog su temperamentni, pa kako je igrati pred takvim navijačima?

"To je istina da je sličan po mentalitetu Dalmaciji a tako se i osjećam u Mostaru kao da sam doma. Ja osobno nemam nekog pritiska igrati pred takvim navijačima ja gledam to s druge strane da nam naši navijači  mogu biti samo velika podrška prema cilju, a on je obrana naslova".

Za kraj imaš li neku poruku tim navijačima

"Moja poruka navijačima je  da nas i dalje bodre kao i do sada, a mi ćemo sve napraviti da ih obradujemo i ove godine".

HERCEGOVINA.info