Ivan Crnov: Karačić je u velikoj mjeri zaslužan za moj razvoj

crnov
Mostar je tada slavio Karačićev lik i djelo, ali najvažniji kotačić u koncepciji, tada, a i sada, krilni je nogometaš Ivan Crnov (24).

Već na prvoj utakmici u Zrinjskom vidjelo se kako "odskače". Treneri su ga "šaltali" na raznim pozicijama. Igrao je iza napadača, pa na desnom krilu, a iako je dešnjak, nije se snalazio na toj strani napada. Onda je došao Karačić koji ga je počeo koristiti na lijevoj strani napada.

- Trener Karačić u velikoj je mjeri zaslužan za moj razvoj. On je znao na kojem mjestu sam igrao u Hrvatskoj, tu me postavio i počeo sam igrati sve bolje - kaže za Vecernji.ba na početku razgovora Ivan Crnov.

Crnov se rodio u Uskoplju, ali se sa samo godinu dana preselio u Zagreb. Cijelu školu prošao je u Dinamu, tijekom deset godina prošao je sve uzrasne selekcije. Počeo je trenirati s pet i pol godina, a prvi trener bio mu je Štef Lamza. U njegovoj su selekciji, između ostalih, igrali Domagoj Antolić, Ivan Herceg... Ipak, kada je bio junior izlaznog godišta, kazali su mu kako im nije potreban.

- Malo je to ružno bilo doživjeti u klubu u kojem sam proveo praktički cijelu mladost. Na poziv Mire Stipića prešao sam u Croatiju iz Sesveta, a nakon dvije godine u Goricu. Te sezone u Gorici smo izborili ulazak u 1. HNL, ali nisu nam dali u viši rang. Nisam želio stagnirati pa sam na nagovor Nine Bule i sadašnjeg potpredsjednika Zrinjskog Danka Šulente došao u Mostar - prepričao nam je ukratko Crnov svoj nogometni put.

Za njega su se prošle godine raspitivali Hajduk, Osijek i Zagreb, ali u Mostaru ima takav status da mu se u te klubove nije isplatilo prijeći. A bi li se jednog dana volio vratiti u Dinamo?

- Iskreno, ne. Ostavio sam iza sebe to kako sam bio prekrižen u Dinamu i ne bih se vraćao. Radije bih volio igrati u klubu kao što je Rijeka koju vodi vrhunski trener kao što je Kek te gdje je rad u momčadi na vrlo visokoj razini.

Crnov je u šest nastupa u prvenstvu upisao po četiri gola i asistencije. U Kupu BiH je na dvije utakmice jednom zabio i tri puta asistirao. Javna je tajna da se nalazi na radaru izbornika BiH Safeta Sušića.

- Volio bih igrati za BiH. Kada bi me izbornik Sušić pozvao, rado bih se odazvao. Ako bih jednoga dana bio u situaciji da mogu birati, izabrao bih reprezentaciju iz koje bi me prije pozvali. Hrvatska mi je dala sve, ali BiH je moja zemlja... - zaključio je u razgovoru za Večernji list Crnov.