FOTO  Ivan Brkić: Za moje obrane zaslužna je cijela ekipa

Stadion HŠK Zrinjski, FC Spartak, Ivan Brkić, HŠK Zrinjski, Ivan Brkić, Stadion HŠK Zrinjski, Ivan Brkić, Stadion HŠK Zrinjski

Ivan Brkić sjajan je na vratima Zrinjskog, a podatak da su Plemići u dosadašnjem dijelu prvenstva primili samo tri pogotka govori o koliko se kvalitetnom vrataru radi.

Evo što Ivan kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Za početak čestitke na sjajnim obranama u ovoj sezoni. U čemu je tajna tvojih sjajnih obrana? Do sada je Zrinjski primio samo tri pogotka u prvenstvu?

"Rekao bih da je tajna u mom predanom radu, posvećenosti i profesionalnosti prema mom poslu. Naravno da je za to zaslužna cijela ekipa,  jer me i oni čine boljim".

Koliko na sigurnost utječu sjajni stoperi koje Zrinjski ima?

"Sigurno da imaju veliki utjecaj, super se slažemo i imamo dobru komunikaciju koju iz treninga u trening sve vise usavršavamo".

Kakav je osjećaj biti najbolji vratar cijele PL BiH?

"Bilo bi subjektivno to reci za sebe, to prepuštam drugima da procjene jer smatram da ima još kvalitetnih vratara, mojih kolega u PL BiH".

Tvoje sjajne obrane dovele su te do pred vrata reprezentacije. Očekuješ li poziv Roberta Prosinečkog?

"Na meni je da nastavim ovim putem, da se dokazujem iz dana u dan, a mogu se samo nadati da će to biti prepoznato i da će poziv doći.  Svakako da me to imponira da se moje ime spominje u tom kontekstu".

Zrinjski kući naprosto melje protivnike, ali na gostovanjima teško dolazi do pobjeda. Da li je vrijeme za gostujuću pobjedu u Tuzli?

"Protiv nas sve ekipe igraju zatvoreno i to je dosta teško probiti , pogotovo u gostima, dok kod kuće na krilima navijača, dobre atmosfere i dobrog terena to uspijevamo. Svakako da na tom segmentu radimo i također se nadamo da ćemo to već sutra naplatiti u Tuzli".

Ambicije Zrinjskog su jasne, pa mogu li Plemići vratiti titulu u Mostar?

"Naravno, ambicije su visoke a to je dupla kruna. nadamo se da ćemo te zacrtane ciljeve ostvariti".

Tvoja djevojka te prati na svakoj utakmici. Koliko ti znači ta njena potpora?

"Pa sigurno da mi puno znači, velika mi je podrška i uz to puna je razumijevanja za moja svakodnevna odricanja. Bez nje sigurno ne bi bio na ovoj razini na kojoj jesam".

Ultrasi su čvrsto uz tebe, pa imaš li neku poruku za kraj najvatrenijim navijačima Zrinjskog?

"Jako sam im zahvalan na podršci, svima nam to jako puno znači,i nadamo se da ćemo im ove godine vratiti veselje koje nisu imali prošle godine, a to je dupla kruna. Također ovim putem ih pozivam u sto većem broju u nedjelju protiv Širokog".