Ištuk: Splet okolnosti doveo do gadnog poraza

NK Široki Brijeg, kup uefa, Ivo Ištuk, NK Široki Brijeg
Pobjeda protiv Zvijezde iz prošlog kola očito je navela na krivi zaključak po pitanju izlaska iz mini krize.
Umjesto bilo kakve rezultatske utjehe, Ivo Ištuk i Širokobriježani će u prvenstvenu pauzu ući s dosta toga na umu. Tri poraza u pet utakmica i ne zvuči toliko loše, a posebno kada se zna da je prva od dvije pobjede osigurana u Banjoj Luci. Međutim, znajući da su tri boda ispuštena kući od Rudara iz Prijedora, te da je Travnik u subotu Širokom nanio jedan od najuvjerljivijih poraza u Premier ligi, stvari se ipak bitno mijenjaju... zbog poraza protiv Olimpika na Koševu neki nisu ni zamjerali. Što je na Piroti pošlo po zlu? Ištuk je dao prosudbu da Široki definitivno nije zaslužio onako, kako je rekao, “gadan poraz”. Ista momčad koja je zgazila Zvijezdu, nedugo nakon početka utakmice počela je neoprostivo griješiti.
- Prvi gol primili smo poslije samo desetak minuta igre nakon što je Bandoviću ispala lopta. Nakon toga smo nešto i odigrali, stvorili i nekoliko odličnih prilika, ali Roskam nije zabio dva zicera, a na Weitzeru je, po meni, bio čist penal. Travnik je u tom prvom dijelu bio dosta rastrčan, vraćao je Ištuk film unatrag, tražeći razloge visokog poraza.
- Odmah na startu nastavka Travnik je dobio jedan “nategnut” slobodnjak, lopta se odbila od našeg igrača i tu je utakmica već završila. Mi smo tada krenuli na sve ili ništa, grlom u jagode, oni su igrali na kontre i dogodio nam se jedan gadan poraz.
Širokobriješki strateg, prije svega, žali za propuštenim prilikama iz prvog dijela... i nedosuđenim jedanaestercem (sudio je Predrag Stankić iz Bijeljine).
- Rezultat je katastrofa, gadan je za čuti, ali do njega je došlo spletom okolnosti. Morali smo iskoristiti prilike iz prvog dijela. Mislim, glupo je sada tako pričati nakon 4:0 za Travnik, nisam naučio tako gubiti, ali opet moram spomenuti da nam nije sviran čist penal, Witzera je igrač Travnika jasno faulirao s leđa...
U pauzu će Ištuk ući s dosta materijala za analizu. Da sve ne bude teorija, Široki će od 3. do 5. rujna biti sudionik turnira u Vukovaru na kojem će uz domaćina zaigrati još Osijek i Cibalija.
Momčadi će sigurno goditi jedan vikend out, ali ne sumnjamo da će se u Vukovaru itko odmarati, ni psihički, ni fizički. Prvenstvena kampanja nije počela na najbolji mogući način, pa će dva tjedna pauze zasigurno proteći u potrazi za odgovorima na brojna pitanja.

Prvi poraz 4:0 nakon Tušnja 2002.!


Zrinjski je prošle sezone Širokom u 15. kolu zabio četiri komada, ali bilo je 4:1, s koliko je momčad s Pecare poražena i u 12. kolu sezone 2003./2004., tada je slavilo Sarajevo. Jedinstvo je Širokom također nanijelo bolan poraz, ali bilo je to davno, u prvoj zajedničkoj sezoni Premier lige (2002./2003.) - 5:2 za domaćina Pod borićima. Upravo iz te sezone datira i posljednji ovako neugodan poraz kao ovaj iz Travnika – Sloboda je u 35. kolu na Tušnju slavila pobjedu od 4:0.

Travnik bio “redovita mušterija”


Ironično, Široki je jedan od najbolnijih poraza u zajedničkoj Premier ligi doživio od protivnika s kojim je imao više nego pozitivan učinak, na terenu s kojeg je četiri puta odnosio puni plijen. Povijest međusobnih duela počela je u sezoni 2003./2004., pobjedom od 4:0 (koje li slučajnosti), a do proteklog vikenda Široki je u dvanaest prvenstvenih susreta protiv Travnika upisao 9 pobjeda. Travničani su slavili dva puta, jednom je bilo neriješeno.

Željezničar dolazi u najgore moguće vrijeme


Teško da gostovanje Željezničara, koji je proteklog vikenda slavio 8:0 protiv Leotara, može doći u nezgodnije vrijeme. Iako se čini da Plavi nisu ona ekipa koja je u drugom dijelu prošle sezone gazila sve odreda, psihološki učinak ponovnog susreta s momčadi, koja je prošle sezone zasluženo slavila na Pecari, u ovo vrijeme za Široki je najgori mogući scenarij. Dojma smo da prvenstvena pauza neće pretjerano pomoći, jer vrlo lako to bi moglo postati vrijeme za nakupljanje nervoze uoči trećeg ovosezonskog izlaska na Pecaru.

Piše: Slaven Nikšić/dnevni list