Islanđani imaju urnebesni prijedlog za Vatrene

maradona i cafu

... se pozabavili i Maradoninom modnom kreacijom, posebno njegovom žutom leptir-kravatom.

- Baš kad sam se odijevao, nestalo je struje u mojoj sobi! Pa sam iz ormara izvukao ono što sam napipao - bio je duhovit Maradona, koji je reprezentaciju Hrvatske smjestio u skupinu D sa svojom Argentinom, pišu sportske.jutarnji.hr.

I opet nije propustio priliku za "ubod" izbornika Jorgea Sampaolija:

- Skupina je prolazna, papirnati smo favoriti. Ali ne u ovom stanju u kojem je momčad sada, Argentina ne smije igrati tako loše kao što je igrala u posljednjim dvobojima - Maradonina je kritika.

A bivši argentinski reprezentativac Martin Demichelis ističe:

- Naš je ključni dvoboj na startu protiv Islanda! Pobjeda je imperativ, na toj utakmici jednostavno moramo upisati sva tri boda, kako bismo mirno dočekali Hrvatsku - rekao je Demichelis novinaru lista "Ole".

Uz ponosno ponavljanje podatka da je Island "najmanja država koja je ikada izborila nastup u završnici SP-a", mediji s tog otoka na Atlantiku, na pola puta između Europe i SAD-a, posebno ističu sad već i tradicionalno suparništvo s Hrvatskom:

- Doista sve znamo jedni o drugima, pa možda ne bi bilo loše da odradimo i zajedničke pripreme uoči SP - piše jedan islandski novinar u listu "Frettablađiđ".

A kapetan Islanda Aaron Einar Gunnarsson govori:

- Ovu zagonetku neće biti lako riješiti. Hrvate poznajemo, pobijedili smo ih u posljednjoj utakmici, ali više je to bilo spretno i sretno, nego plod igre, bila je to ravnopravna utakmica - rekao je Gunnarsson.

- Ostvarenje mojih dječačkih snova svakako će biti startna utakmica na SP-u protiv Argentine, trenutak kad ću se na centru rukovati s grandioznim Lionelom Messijem! Pa iako su nas mnogi već sad "osudili na smrtnu kaznu" u tom okršaju, mi nemamo što izgubiti i borit ćemo se do zadnje sekunde, do posljednjeg daha, onako kako samo mi znamo. Siguran sam u jedno: nikome neće biti lako s nama. Možda nas je ždrijeb gurnuo u slijepu ulicu, ali uporno ćemo tražiti izlaz - poručuje Gunnarsson.

Prvi nigerijski komentari nakon ždrijeba nude prilično optimizma, a srednji branič Bursaspora, William Troost-Ekong naglašava:

- Nikoga se ne plašimo, nitko nije favorit protiv nas. Argentina? Pa nismo li prije dva tjedna svladali Argentince 4:2 u prijateljskoj utakmici u ruskom Krasnodaru? Dobro, nije bilo Messija, ali igrali su Dybala, Agüero, Di Maria, Banega, Otamendi... Vodili su Argentinci 1:0 i 2:1, no nismo se predavali i preokrenuli smo rezultat. Iako mnogi među favorite naše skupine guraju Argentinu i Hrvatsku, nikome ne priznajemo da je protiv nas favorit. Cijenimo svakoga, ali imamo dobru momčad i to ćemo pokazati na SP u Rusiji - samouvjeren je Troost-Ekong, a argentinski izbornik Jorge Sampaoli ne krije da nemirno spava nakon poraza protiv Nigerije:

- To je apsolutno nepredvidiva momčad, nikad ne znate kako mogu odigrati. Mi smo ih u Krasnodaru nadigrali u prvom dijelu, ali "uništili" su nas u nastavku, zabili su nam čak tri gola! Ne, nisam nimalo sretan što je Nigerija u našoj skupini - rekao je Sampaoli za portal "All Nigeria Soccer".