Isključena električna energija: Borac u mraku dočekuje Velež

Sadašnja uprava je dolaskom u klub naslijedila dugovanja i napravljen je reprogram prema kojem mjesečno "crveno-plavi" moraju da uplaćuju 7.000 KM, pišu nezavisne.com. Električna energija je isključena jer u posljednja tri mjeseca nismo mogli da uplaćujemo rate, rekao je Radmilo Šipovac, direktor Borca.

"Raniji dug je reprogramiran na mjesečne rate, a tekuća potrošnja iznosi između 4.000 i 5.000 KM. Nažalost, nismo uspjeli da u posljednja tri mjeseca izmirimo obveze na vrijeme i sada smo se našli u neočekivanim problemima", rekao je Šipovac.

On je istakao da je klupska kasa sada prazna i da Borac ne može da izmiri dug, a da stvar bude gora za sve bi mogao da ispašta tim ekipe iz Platonove ulice.

"U nedjelju po ranije utvrđenom kalendaru BH telekom Premijer lige BiH u 11. kolu treba da ugostimo Velež. Utakmica se igra u večernjem terminu i ako do tada struja ne bude uključena susret ćemo izgubiti službenim rezultatom 0:3. Postoji i velika mogućnost da nam bude dodatno oduzeto još nekoliko bodova, što predstavlja veliki problem", kazao je Šipovac, koji je zatim nastavio:

"Uz sve to naši igrači nemaju u čemu da treniraju jer zbog isključenja električne energije nemamo mogućnost da operemo opremu. Ne znam kako ćemo izaći iz ove krize, ali se nadam da će se naći neko sistemsko rješenje za ranije nagomilane dugove".

To nisu svi problemi jer nogometašima klub u ovom trenutku duguje po dvije plaće.

"Do kraja ovog tjedna biće uplaćena jedna plaća, a nadam se da će nam biti i uključena struja, te ćemo moći normalno da se suprotstavimo Mostarcima. Ukoliko želimo da ostanemo među vodećim momčadima moramo da pobijedimo Velež, a u ovakvim okolnostima biće to veoma teško ostvariti", zaključio je Šipovac.

Nije ovo prvi put da je električna energija isključena na Gradskom stadionu jer je i u svibnju ove godine takođe bilo "sječe" zbog neplaćanja obveza.