Invazija na San Siro: Hrvatskim navijačima 4500 ulaznica

ep nogomet, Hrvatska, Vatreni, Vatreni, Hrvatska, izrael, Vatreni, Hrvatska, latvija, Vatreni, baraž, Vatreni, Hrvatska, BIH, stadion, Turska, Vatreni, Hrvatska, Srbija, Hrvatska, navijači, Vatreni, ulaznice, Hrvatska, Hrvatska zemlja, italija, Vatreni, navijači, Hrvatska zemlja, BIH, vatrenii, Hrvatska zemlja, UEFA, Hrvatska zemlja, navijači, Hrvatska, navijači, zabrana, zabrana navijača, Hrvatska, grčka, navijači, hrvatski navijači, Hrvatska, grčka
Zoran Cvrk, HNS-ov povjerenik za sigurnost, bio je dio delegacije HNS-a koja je protekladva dana u Italiji s domaćinima odredila sigurnosne okvire i osigurala ulaznice hrvatskim navijačima. Kompletan gostujući sektor, ili preciznije 4500 ulaznica pripada navijačima Hrvatske, na plavoj tribini (Curva Nord) inače centralnom utočištu Interovih navijača.

Ulaznice će se prodavati po cijeni od deset eura, a HNS je dogovorio i reciprocitet, pa će po istoj cijeni talijanski navijači moći do ulaznica za uzvrat u Hrvatskoj. Gdje će HNS ugostiti Talijane, nije poznato, no obzirom da nam stižu u lipnju, Split se nameće kao logično rješenje.

"S Talijanima smo dogovorili cijenu ulaznica za San Siro u iznosu od deset eura, a ona će se povećati ne više od deset posto zbog pojedinih troškova. Obzirom da Talijani imaju poseban sigurnosni sustav, mislim da ćemo ovaj put izbjeći vaučere, a personalizirane utakmice će domaći organi reda provjeravati uz predočenje osobnog dokumenta", Indexu je rekao Zoran Cvrk.

Još nije poznato kada će ulaznice u prodaju, no procedura ide preko HNS-ovog sustava te će na webu saveza biti objavljene sve potrebne informacije.

Utakmica Italije i Hrvatske u Milanu proglašena je visokorizičnom, što je klasični Uefin postupak kada se očekuje maksimalan broj gostujućih navijača.

Vatreno gostovanje hrvatske navijače čeka i u Sofiji 10. listopada. Na stadionu Levski osigurano je pet posto od kapaciteta za gostujuće navijače.

index.hr