FOTO  Interview: Predrag Jurić nogometaš HNK Branitelj

Malo je nogometaša na svijetu koji su uspjeli u dvije utakmice zaredom postići pogodak direktno iz kornera, a upravo je to Juriću uspjelo u prva dva proljetna kola 2. Federalne lige. Ti pogotci i njegove dobre igre sasvim sigurno su dobar razlog da predstavimo ovog izuzetno darovitog nogometaša, za koga će se sigurni smo tek čuti.

Kada si se počeo baviti nogometom?

Nogometom sam se počeo baviti od svoje 7 godine, i cijeli omladinski pogon proveo sam u Zrinjskom.

Da li si dobio priliku zaigrati u Zrinjskom?

Priliku u Zrinjskom mislim da nisam dobio jer sam odigrao samo jednu utakmicu ali to je premalo da pokažem što znam, ali jednog dana nadam se povratku u Zrinjski i da ću pokazati šta mogu.

Kako se osjećaš u Branitelju i kako ti je palo što moraš igrati u nižem rangu?

U Branitelju se osjećam sjajno i mislim da je najvažnije za mladog igrača da igra jer samo tako može da se razvije i dođe na pravi put. Svakom mladom igraču je teško ići u niži rang ali ja sam zadovoljan u Branitelju.

Tko je od tvoje generacije uspio izboriti mjesto u Zrinjskom?

Od moje generacije mjesto u Zrinjskom izborio je Marin Aničić i spomenuo bi još Tonija Šunjića koji sada igra u Belgiji.

Koji je trener najzaslužniji za tvoj nogometni razvoj?

Istaknuo bi Draženka Bogdana i Dragana Perića, to su treneri koji su mi najviše pomogli.

Kakve su ti ambicije s Braniteljem i može li Branitelj izboriti viši rang?

Ambicije Branitelja ostaju iste kao i sa početka sezone kada smo najavili prvo mjesto, i mislim da ćemo izboriti ulazak u viši rang jer imamo kvalitetu.

U prva dva proljetna kola zabio si 2 gola izravno iz kornera, kako ti je to uspjelo?

Za ta dva gola, mislim da mi je malo pomogao vjetar ali bilo je i sportske sreće.

Koji igrači su nositelji igre Branitelja?

Ne bi htio nikoga posebno isticati, cijela ekipa koja god se nađe na terenu daje svoj maksimum, i mi kao kolektiv idemo zajedno od utakmice do utakmice u zajedničkom cilju a to je pobjeda.

Da li imaš ambicije ponovo igrati u Zrinjskom i kakvi su ti planovi dalje u karijeri?

Mislim da je svakom igraču koji je počeo svoje prve nogometne korake u Zrinjskom želja i san da zaigra za Zrinjski i nosi taj sveti dres, pa tako je i meni. Moji planovi su završiti s Braniteljem ovo što smo započeli i izboriti viši rang i onda viditi šta dalje.

Poruka za kraj čitateljima?

Pozdravio bi sve čitatelje Hercegovina.info i jedna poruka navijačima Zrinjskog da i dalje bodre klub kao što su dosada i nadam se da ostanak u Premijer ligi neće doći u pitanje jer Zrinjski nezaslužuje ovu poziciju na kojoj se trenutno nalazi.

hercegovina.info