Interview: Frano Buhovac velika nada Goška i domaćeg nogometa

Kao prvo reci nam kada si se počeo baviti nogometom?

Kao prvo hvala vam za pokazan interes za mene. Sa nogometom sam se počeo baviti od svoje 5 godine u Čapljini gradu gdje sam i rođen.

Za koje si klubove sve nastupao u dosadašnjoj karijeri?

Počeo sam u HNK Čapljina i tu sam bio do svoje 13 godine kada sam prešao u NK Nretvu iz Metkovića gjde sam mnogo napredovao. Zadnje dvije godine igram za GOŠK iz Gabela gdje samtakođer mnogo napredovao zahvaljujući treneroima Nikoli Boškoviću i Ivanu Katalinićeu. Na ljeto sam bio u Hofenheimu na probi. Taj klub je pokazao interes za mane, svojom visinom i brzinom zapanjio sam tamošnje stručnjake, ali nisam imao mogućnosti da ostanem u Njemačkoj.

Za tebe kažu da si jedan od najmlađih ako ne i najmlađi nogometaš koji je debitirao za seniore Goška u Premijer ligi. Kakav je osjećaj jednom mladom nogometašu kada tako rano zaigra za prvi tim?

Kao prvo sami poziv za seniore me iznenadio zato što me pozvao jedan od najstručniji trenera na ovom prostoru Ivan Katalinić .Zaigrati za prvi tim je za mene velika stvar i sami osjećaj kada ulazis u igru jednostavno je neopisivo. Samim time mi se ostvario jedan dio sna, a moram priznati da nisam očekivao da ću zaigrati u takvom derbiju, ali moj trud i rad se isplatio. To što sam najmlađi ili jedan od najmlađih mi je svakako veoma drago.

Tvoje dobre igre nisu prošle neopaženo i dobio si poziv za mladu reprezentaciju BiH?

Zaigrati za svoju zemlju nije mala stvar. Moje igre nisu mogle proći neopaženo moje igre, trudio sam se na svakoj utakmice i to je došlo na naplaru. Imam 16 godina, a dobio sam poziv od U 19 reprezentacije i to cjenim kao svoj veliki uspijeh.

Koliko Gošk može u nastavku sezone, da li je opstanak realna stvar?

Moj klub Gošk se pojačao sa znatno boljim igračima i također nam je došao i novi trener. Mislim da bi opstanak u ligi bio realna stvar.

Po tebi tko je najozbiljniji kandidat za naslov?

Za osvajanje krune mislim da je najozbiljniji Željeznicar koji će krenuti u obranu duple krune, a Sarajevo ih prati i mislim da im je on ozbiljan konkurent.

Što ti planiraš u budućnosti imaš li nekih posebnih želja?

Moja posebna želja je da zaigram u nekoj od Liga petice, a posebna želja mi je Njemačka liga. Ako Bog da nadam se da ću svojim radom i upornošću uspjeti tu želju i ostvariti, jer svaki rad se jednom isplati.

Poruka našim čitateljima, ljubiteljima nogometa i svojim navijačima?

Čitateljima želim uspješnu 2013 godinu i da budu uporni u svom radu pa možda i dođu do ciljeva u životu koje su najviše sanjali. Volio bih da bude veća posjećenost na bosansko-hercegovackoj stadionima.  Mislim da sada malo ima interesa za domaći nogomet i poručio bi ljubiteljima nogometa da uživaju u igrama svoje reprezentacije i svojih klubova. Mojim navijačima želim da Gošk ostane u ligi. Na kraju želim se ovim putem zahvalit mojoj obitelji, a posebno ocu Andriji koji je bio svo ovo vrijeme uz mene.

Toliko za sada od momka koji je rođen 09.05.1996. godine i za koga smo sigurni da će se o njemu još puno toga pisati, jer njegovo vrijeme tek dolazi.

hercegovina.info