FOTO  Imotski: Na dnu jezera odigrana utakmica između Vukodlaka i Vilenjaka

modro jezero

Jučer je u grotlu na dnu presušenog Modrog jezera održana jedinstvena nogometna utakmica između Vukodlaka i Vilenjaka. Ovo je peta, a neki kažu i šesta utakmica koja je odigrana u prirodnom fenomenu Imotske krajine. Vilenjaci dolaze iz grada, a Vukodlaci se spuštaju sa Bagine strane strmim liticama do samoga dna.

Jučer je bilo fenomenalno vidjeti spuštanje Vukodlaka koji su sa vučijim urlikom i režanjem uletjeli na jedinstveni nogometni teren čiji je centar krasio znak Mercedesa. Vilenjaci su se spustli tiho sa suprotne strane jezera i osluškivali jezive urlike Vukodlaka. Predstavjena je i nova fifina tehnika ulaska lopte u gol. Naime, radi se o tome da je na branke razvučen papir i kada lopta prođe kroz gol ostaje rupa na papiru. Povjesni nogometni spektakl je započeo razmjenom darova: uštipaka, kruva ispod sača i Imotske torte. Početni udarac je izveo gradonačelnik Ivan Budalić, a onda je usljedila borba za pobjedu, Naravno,  bilo je spornih situacija, ali fer i sportski utakmica je završila rezultatom 2:2.

Bilo je ljepo vidjeti mnoštvo svjeta na dnu jezera, od trudnica i dojenčadi do onih u podmakloj životnoj dobi kojima nije bilo teško sići strmim stepenicama na dno jezera. Sve skupa utakmicu je pratillo oko 500 posjetitelja. Moglo ih je biti i više  da su se u priču malo više ukjučili turistički djelatnici jer znamo da je Makarsko primorje udaljeno samo pola sata vožnje do Imotskog.

Nakon završetka utakmice u Baga u taboru Vukodlaka nastavja se sa feštom od vina mesa i fažola.Vidimo se opet kada jezero presuši na novom spektaklu.

Sve fotografije u GALERIJI

Tekst i foto by:Ivica Lozina