Ildar Klarić junior Zrinjskog najbolji strijelac juniorske lige

Njihovim stopama ide i Ildar Klarić junior i napadač Zrinjskog koji je u dosadašnjem ovogodišnjem natjecanju postigao  sedam pogodaka i najbolji je strijec lige. Ovim putem predstavljamo Ildara koji će nadamo se ubrzo tresti mreže i za prvu momčad Zrinjskog.

Kao prvo predstavi nam se i reci od kada treniraš u Zrinjskom?

Ja sam Ildar Klarić i  u Zrinjskom sam od pionira.  Prešao sam iz Branitelja u Zrinjski na nagovor trenera Zadre koji je zapazio moje dobre igre .

Najbolji si strijelac u juniorima, pa kako si zadovoljn svojim igrama?

Postigao sam sedam pogodaka u ovoj sezoni i najbolji sam strijelac juniorske lige.  Poprilično sam zadovoljan igrama mada uvijek može  biti bolje.

Što nam možeš reći općenito o juniorima. Koliko mogu mladi Plemići u ovoj sezoni?

Ove godine generacija je poprilično dobra i i uz pravi pristup, te uz  malo sreće možemo završiti među prve tri momčadi u ligi.

Koga od trenera možeš izdvojiti od koga si najviše naučio?

Od trenera koji su me trenirali  najviše sam naučio od Elivsa Margete koji je uvijek bio uz mene.

Imaš li neki nogometni uzor?

Nogometni uzori  su mi  Zinedine Zidan i Lionel Messi jer su po meni njih dvojica najbolji  igrači u povijesti nogometa.

Pratiš li igre prve momčadi Zrinjskog?

Kao i svaki navijač Zrinjskog pratim prvi tim i mislim da  ove sezone imamo  dobru momčad koja treba još da se uigra i tada će to izgledati još puno bolje.

Može li konačno Zrinjski sa ovim sastavom do Europe?

Ovo je mlada momčad kojoj treba malo i iskustva.  Mislim da bi mogli do Europe, ali ako ne ove onda sigurno slijedeće sezone.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Pa prvo zaigrati za prvi tim Zrinjskog, a onda se nadam se da ću uspijet otići u inozemstvo. San mi je kao i svakom mladom nogometašu zaigrati  za neki klub na većem nivou i tu se probati zadržati neko vrijeme. Mislim da bih odlaskom u neki veliki klub mogao otvoriti vrata budućim nogometnim nadama iz Mostara i Hercegovine da pođu tim stopama.

Poruka navijačima za kraj?

Navijači su važan dio Zrinjskog i sa njima igrači imaju puno veću motivaciju da ostave srce na terenu. Neka nastave putem koji su pošli, a nadam se da će im im se igrači odužiti na terenu.

hercegovina.info