IGRAČKE PROMJENE U ZRINJSKOM Odlaze tri veznjaka, vraća se sjajni napadač?

Zrinjski - igračka križaljka
Ilustracija/Hercegovina.info

Prozivkom na stadionu pod Bijelim brijegom nogometaši Zrinjskog će u ponedjeljak 13. siječnja započeti pripreme za nastavak sezone u prvenstvu i Kupu BiH.

U odnosu na prvi dio sezone momčad će doživjeti određene promjene što je i za očekivati s obzirom na rezultate koji nisu na razini šesterostrukog prvaka.

Zrinjski je u 19. kola Premijer lige primio samo 11 golova i Plemići imaju najbolju obranu Lige. Stoga je razumljivo kako u toj fazi igre neće biti velikih promjena. Jasmin Čeliković koji je u Zrinjski došao kao posuđeni igrač iz Rijeke napustio je mostarski klub nakon samo dva nastupa u polusezoni.

Najveće promjene očekuju se u veznoj liniji koja nije zadovoljila ukuse struke, ali i navijača Zrinjskog. Od veznih igrača u klubu sigurno ostaju Edin Rustemović, Damir Zlomislić i Damir Šovšić, sudbina Ivana Čurjurića, Frane Čirjaka i Semira Pezer bit će poznata nakon prvih dana priprema. Naši izvori govore kako će oni vjerojatno potražiti novu sredinu.

U napadačkom dijelu ekipe Zrinjski je već napravio igračke promjene. Službeno su potvrđeni odlasci Ivana Lendrića i Staniše Mandić, te povratak Nemanja Bilbije i Miloša Filipovića. Proteklih dana dosta se špekuliralo o dolasku Dejana Maksimovića u Mostar, no posljednje informacije govore kako će on karijeru nastaviti u inozemstvu. Blizu povratka u Zrinjski je sjajni napadač Irfan Hadžić koji se nije uspio izboriti za minutažu u Akhisaru. On bi u Zrinjski mogao doći na posudbu, jer ima važeći ugovor sa turskim klubom.

Nakon ozljede Ivana Brkića mjesto među vratnicama zauzeo je Antonio Soldo kojemu će konkurencija u nastavku sezone biti mladi talentirani Dinko Horkaš. On u Zrinjski dolazi na posudbu iz Dinama. Iako iz mostarskog kluba nisu potvrdili njegov odlazak, izvjesno je kako Kenan Topolović neće više nositi dres mostarskog kluba.